Hvilke bobiler har best kjøkken? I dag 6 til 8 meter

Vår subjektive gjennomgang av kjøkkenløsninger i bobiler fortsetter i dag med bobiler mellom 6 og 7 meter. Fem bobiler har utmerket seg i denne uhøytidelige sammenligningen.

I bobiler mellom 6 og 8 meter er det ofte badet som får glede av ekstra lengde. Kjøkkene kan tilgodeses med ekstra skap slik det er løst her i en Hymer B-ML I 780. Foto: Ellen Randem.

Vår vurdering av kjøkken er delt opp i tre artikler: inntil 6 meter, 6-8 meter og over 8 meter. I dag tar vi for oss den mellomste størrelsen. Vår omtale av kjøkken i de korteste bobilene kan du lese her. Vår tredje og siste artikkel i denne serien kommer før nyttår.

Bruken av kjøkken i bobiler er like forskjellig som vi alle er. Noen griller og spiser stort sett ute og bruker også bobilen bare om sommeren. Andre bruker den hele året og i tillegg baker, steker og lager mye mat inne hele året. En sammenligning kan derfor aldri bli perfekt for alles behov.

Hva har vi behov for på et kjøkken i bobilen?
Først og fremst skap og/eller skuffer til oppbevaring av kjeler, kopper og kar. I tillegg trenger man oppbevaring til noen matvarer sånn at man slipper å ta med «salt og pepper» hver gang vi skal på tur. Et kjøleskap i passende størrelse er også et «must». Behovet for separat fryser og stekeovn varierer helt sikkert.

Stekeovn er ofte et tillvalg til standardløsningen. Ofte er den plassert over kjøleskap og fryser, men her i Kabe TM Novum 750 LGB er den plasser i benken. Hva du foretrekker er en smakssak. Foto: Ellen Randem.

Trenger vi to eller tre kokebluss? Vi har sett at flere biler – ikke bare de korteste – nå utstyres med kun to bluss. Kanskje fordi mange griller ute? Uansett grunn så kan det gi litt bedre benkeplass.

Når bobiler blir lengre er det ofte badet som blir større. Det er ingen selvfølge at kjøkkenet blir tilgodesett med mer arbeidsplass. Kanskje blir det plass til et ekstra skap på kjøkkenet.

Den store forskjellen i ytre mål på bobilene mellom 600 og 799 cm gir ikke nødvendigvis store utslag på kjøkkenet. I vår gjennomgang har vi funnet fram til seks kjøkken vi vil framheve – to i den første meteren og fire i den andre:

I Laika Kreos L5009 er det god arbeidsplass når benken utnyttes fullt ut. Foto: Ellen Randem.

Laika Kreos L5009, lengde 789cm
Stort kjøleskap med fryser, et stort overskap, fire skuffer, tre kokebluss. Flott kjøkken med god arbeidsplass.

Stort og godt overskap i Laika Kreos L5009. Foto: Ellen Randem.

Hymer B-ML I 780, lengde 789 cm
Stort kjøleskap med separat fryser. Store fine overskap, to store skuffer og tre små i tillegg til et lite underskap til å trekke ut. Tre kokebluss på rekke. God benkeplass i tillegg til avlastningshylle ved sofarygg.

Med kokeblussene plassert på rekke frigjøres benkeplass i forkant på Hymer B-ML I 780. Foto: Ellen Randem.

Benimar Mileo 297, lengde 739 cm
Høyt kjøleskap med fryser, tre kokebluss, tre brede og en smal skuff, i tillegg til et underskap. Et overskap over benk og et over sofa. God plass mellom kjøkkenbenk og kjøleskap.

Benimar Mileo 297 er den nest korteste av bobilene som utmerket seg med sitt kjøkken. Foto: Knut Randem.

Kabe TM Novum 750 LGB, lengde 780 cm
Smalt høyt kjøleskap med separat fryser. Tredelt overskap med mye plass, fem skuffer hvorav tre er under oppvaskkum, stekeovn i kjøkkenbenk. Tre bluss som står etter hverandre og gir god arbeidsplass på benken.

Alt er innen rekkevidde i Kabe TM Novum 750 LGB med kjøl og frys strategisk plassert. Foto: Ellen Randem.

Dethlefs Just Go T6615 EB, lengde 669 cm
Lite kjøleskap med fryser under kjøkkenbenk, to kokebluss, to overskap med god plass, tre skuffer i tillegg til et smalt overskap. Fin lang benk som gir god arbeidsplass.

Dethlefs Just Go T6615 EB er den korteste av de valgte bobilene, men har en lang og god arbeidsplass. Foto: Ellen Randem.

Hobby Optima on Tour T65 HKM, lengde 699 cm
Smalt høyt kjøl/frys. Ekstra benkeplate på enden av benken, to gode overskap med hylle mellom dem, tre kokebluss, en skuff og to benkeskap med hyller mellom. Fint kjøkken med avlastningshylle over kum. God arbeidsplass og god plass for bevegelse.

Det er god plass på kjøkkenet i Hobby Optima on Tour T65 HKM, den nest korteste bobilen i vår sammenligning. Foto: Ellen Randem.

Vi har vist modellene slik de har blitt stilt ut på årets messer. Noe av utstyret kan derfor være ekstrautstyr.

Tekst og foto: Ellen Randem, Bobilverden.no

Les også: Hvilke bobiler har best kjøkken? I dag under 6 meter

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *