Godt tilrettelagt for bobiler

Enkel innsjekking med forhåndsbestilling og betaling på nett. Foto: Knut Randem.

København har for første gang på mange år i sommer vært uten en sentral bobilplass. City Camp, som den het, er nedlagt. Hva har så København å by oss bobilister? Bobilverden.no har besøkt et godt alternativ.

Gjennom mange år og besøk i København har vi benyttet ulike overnattingstilbud. City Camp, bobilplassen som dukket opp hver vår og ble tatt ned hver høst, var sentralt plassert, men akk så usjarmerende og tettpakket.

Vi har hatt gode opphold på Charlottenlund fort camping. Den ligger nydelig til, men er så liten at den nesten alltid er fulltegnet noen dager i forveien. Vi har også prøvd campingplasser i området Ishøy-Greve, men her er det forholdsvis langt å gå til tog som tar deg inn til byen.

Bobilverden.no har testet Absalon camping, som eies av Dansk Campingunion (DCU). For en overraskelse. Her er det godt tilrettelagt for bobiler, og den ligger faktisk ganske så sentralt. Det er kun 10 minutter å gå til toget som går hvert tiende minutt og bruker bare 15 minutter inn til Hovedbanegården. Om du vil sykle er avstanden til sentrum oppgitt til 7 kilometer.

Egne bobilplasser på grus. Foto: Knut Randem.

Egne bobilplasser
På Absalon camping skilles de ulike campistene fra hverandre. Telt et sted, campingvogner for seg og bobiler for seg. De besøkende i bobil kan velge mellom tre ulike typer plasser; plasser nær resepsjonen hvor hele plassen er gruslagt, et område med grus på veier og ståplasser, men gress mellom plassene og til slutt et område med kun gress for de som foretrekker det. Alle behov er altså dekket.

Vi valgte fast grunn under hjulene og gress utenfor. Et lykkelig valg. Vi fikk god plass rundt oss på de romslige plassene.

Det er to servicebygg på plassen. Standarden er ordinær, men det er rent og ordenlig og bruken er inkludert i overnattingsprisen. Intet ekstra for dusj altså.

En av fire sammenhengende grupper av bobilplasser på grus med gress mellom plassene. Foto: Knut Randem.

Prisen du betaler på Absalon er bygget opp i moduler. Plassen koster kr 55 og du betaler kr 96 per voksen og kr 51 for barn under 11 år. For hund betaler du kr 23. Dette er døgnpriser i 2018 oppgitt i danske kroner. Det kan synes dyrt for en barnerik familie, men et ektepar i bobil betaler altså kr 247 per døgn. Strøm avregnes i tillegg.

For de som skal ha båten til Oslo kan det være greit å vite at du får lov til å beholde plassen til kl 15 på avreisedagen.

Mange bobilister har aversjon mot campingplasser fordi de ikke har behov for ”hoppeslott og lekeplasser”. Da er trøsten at på Absalon ligger ingen av bobilplassene inntil lekeplassene. Ja, for det finnes selvfølgelig det vi bedømmer som gode lekeplasser både for de minste og ballspillbane for de litt eldre – for å nevne noe.

En romslig lekeplass. Ballspill finnes på et annet område. Foto: Knut Randem.

Hundeeierne vil nok glede seg over det store hundeluftingsområdet like utenfor porten.

Resepsjonen har egen butikk hvor du kan kjøpe brød om morgenen og enkelte andre ting i nøden. Det er eller kun 5 minutter til større butikker. Inn- og utsjekkingen fungerer greit med hyggelig betjening. Kun en av ”de søde piger” insisterte på å snakke engelsk til en nordmann.

Om City Camp skulle gjenoppstå med den standard den hadde tidligere, skal det mye til før det blir vårt valg etter dette.

Absalon camping er helårsåpen og har god kapasitet. Utenfor porten finnes en QuickStop for de som kun vil sove fra kl 20 til kl 10 – eller ankommer etter at resepsjonen er stengt. Adressen er Korsdalsvej 132 i Rødovre.

Tekst, foto og vurdering: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  3 comments for “Godt tilrettelagt for bobiler

  1. Fin plass som vi har brukt i mange år. Quick-stop er billig og perfekt om du kommer sent om kvelden og skal videre neste dag. Servicebygget er åpent, og tømme/fylleplass er utenfor bommen til selve campingen.
    I høysesongen kan de være fullt, så en telefon til resepsjonen er lurt for å sikre seg en plass. Da legger de ut nøkler til bommen i et safe-rack utenfor resepsjonen som du får kode til om du kommer etter at de har stengt.
    På Quick-stop er det ikke mulig å reservere. Flaks eller fullt.

    På toget er det egne vogner med sykkelstativer, så du trenger ikke sykle hele veien inn til sentrum selv om du vil ha sykkelen med.

    • Om du har billigere campingplasser nær København så kan du vel nevne dem. Det hjelper ikke mye med en billig plass et annet sted om du skal til København. Citycamp tok vel 300 kroner for natta så da er vel dette billigere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *