Fornyer på nasjonal turistveg i Lofoten

Rasteplassen på Brunstranda på Nasjonal turistveg Lofoten skal oppgraderes i løpet av året med nytt servicebygg.

Det nye servicebygget er tegnet av Studio Vatn & Jørgen Tandberg Arkitektur.

Det eksisterende servicebygget på Brunstranda skal rives, og erstattes av et nytt bygg på samme tomt. Det nye servicebygget skal inneholde toaletter, teknisk rom og varmestue. De tre toalettene består av to unisex-toaletter og ett HC-toalett med stellebord. Varmestuen skal gi ly og utsikt mot storhavet.

I tilknytning til servicebygget skal det være sykkelparkering og molok for avfallshåndtering. Servicebygget tilpasses krav til universell utforming, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Utomhusanlegget skal utbedres med en møbleringssone på nedsiden av toalettbygget. Dette arealet bindes sammen med toalettbygget og parkeringsplassen med en universelt utformet sti. Oppholdsarealer opparbeides med gressarmeringsstein og møbleres. Oppdraget vil også omfatte utbedring av dagens trafikale arealer.

Brunstrand med foreslått servicebygg. Illustrasjon: Studio Vatn & Jørgen Tandberg Arkitektur.

Konkurransen om nytt servicebygg og tilhørende utomhusanlegg er alminnelig kunngjort og planlegges ferdigstilt før utgangen av inneværende år.

Nasjonal turistveg Lofoten strekker seg fra Raftsundet i øst til Å i sørvest. Strekningen er en kjøretur gjennom et veletablert reisemål med storslått natur og levende kystkultur.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.