Flere konflikter med bobiler i en av rollene

De ligger for lenge og naboene beskylder dem for å forsøple området. De angivelig nord-europeiske bobilene blir nå intenst overvåket av kommunen.

Det er ikke mange dagene siden vi skrev om problemene ved Martin Carpena sportsstadion i Malaga. Der måtte kommunen stenge for nattparkering fordi hverken antallet bobiler eller maksimal oppholdstid på 72 timer ble respektert.

Noen små mil lenger øst ligger Torrox. Like ved fyret har det har det over tid samlet seg et 50-talls bobiler på en parkeringsplass. Det har ført til konflikt med de nærmeste beboerne. Området skal være det som over vises i Google streetview.

I følge avisa SUR er det beboerne i en nærliggende urbanizacione (boligkvartal) som framfører kritikken mot bobilene. De beskylder bobilene for å stå for lenge på området og at de dumper avfall i området rundt elveutløpet.

Kommunen ønsker likevel ikke å fjerne bobilene, men tar nå flere grep for å sørge for at ingen bobiler står her mer enn 24 timer. For å passe på dette har det etablert sivilkledde patruljer fra lokalpolitiet «for å hindre atferd i strid med regelverket».

Avisas kommunale kilde påpeker at dette er turister som legger igjen penger i byen. Det er derfor ikke ønskelig å fjerne dem så lenge de holder seg til reglene.

Men dette er ikke de eneste kommunene i provinsen der bobilene oppleves som problematiske. Miljøorganisasjoner har hevet stemmen og har anmeldt den massive tilstedeværelsen av bobiler og campingvogner i naturvernområdet Maro-Cerro Gordo.

Avisas kilder påpeker at det er etablert flere plasser for bobiler og campingvogner i kystområdet Peñoncillo de senere månedene. Problemet skal være at disse de fleste dager går fulle.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *