Bobilparkering nattestenges etter brudd på regelverk

Bobilister som besøker Malaga og benytter parkeringsplassen ved Martin Carpena sportsarena må ta konsekvensene av overbefolkning og brudd på reglene.

Parkeringsplassen ved sportsarenaen i Malaga har lenge blitt benyttet av bobiler for overnatting. Kommunen mener plassen skal kunne romme inntil 100 bobiler. Parkeringsbestemmelsene begrenser parkeringstiden til 72 timer.

Begge disse forholdene har blitt brudt. I følge flere lokale medier har det samtidig overnattet opp til 300 bobiler på stedet. Parkeringstiden på 72 timer har heller ikke blitt overholdt. Mange har bodd der lenge.

I tillegg har naboer til plassen klaget på feststøy, og campingplassenes organisasjon har klaget over at kommunen stiller med gratis overnattingsplass.

Kommunens svar er at den fra inneværende uke forbyr parkering på plassen mellom midnatt og kl 9. Alle kjøretøytyper blir likebehandlet i kommunens vedtak.

– Situasjonen var uholdbar fordi plassen ble designet for knapt 100 enheter, og det er allerede mer enn 300, i tillegg til telt og andre kjøretøy. Det holdes også fester om natten, og det måtte iverksettes tiltak, sa rådmann José del Río til lokale medier i forrige uke.

– Forbudet gjelder for alle typer kjøretøy, sier del Río, og det trer i kraft så snart politiets skilting, som forbyr parkering over natten, er klar. Alle som parkerer over natten vil bryte loven, fortsetter Río.

Skiltingen var på plass tirsdag og den sør-spanske avisa SUR forteller at bobiler, som ikke har ønsket å forlate Malaga, har flyttet til parkeringsplassen ved Los Patios kjøpesenter og nærliggende gater…

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *