Har du en av disse Fiat-ene skal du ta en tur på verksted

Registrer deg på Fiats nettsider for å få varsel om aksjoner og tilbakekallinger for din bobil.

En serie bobiler bygget på Fiat Ducato har en bagtellmessig feil, men den kan føre til at du mister motorkraft. Om du har en av de berørte bilene skal du ta kontakt med ditt Fiat-verkstedet.

– Det dreier seg om en klemme på slangen mellom intercooler og spjellhuset. Den kan være dårlig trukket til, forteller Bengt Appelquist i Fiat Professional.
– Dersom slangen løsner eller begynner å lekke vil motoren miste turbotrykk og bli kraftløs.
– Det tar bare 12 minutter å gjøre nødvendige tiltak, sier han. Det er altså ingen omfattende reparasjon som skal gjøres.

Appelquist forteller at bobilprodusentene er informert. Selv kjenner de ikke til hvem som har kjøpt de aktuelle bilene.
– Om du vil sjekke om din bobil er omfattet av kampanjen kan du reise til et autorisert Fiat Professionalverksted eller sjekke selv på vår hjemmeside www.fiatcamper.com/no/

Bobilene det dreier seg om har euro 6-motor og chassisnummer fra 02781370 till 02F64300. Ordinær produksjon av euro 6 startet våren 2016. Chassisnumrene er produsert fra da og fram til nylig. Appelquist regner derfor med at de fleste av de berørte bobilene har fått årsmodell 2017 fra bobilprodusentene, men det avhenger av hvordan bobilprodusentene har benyttet chassiene.

Han oppfordrer for øvrig bileiere å laste ned appen “Fiat Ducato Camper” og registrere sin bil gjennom den. Da vil man få varsel om slike kampanjer.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Fiat har app med hjelpefunksjoner

Del dette med andre:

  3 comments for “Har du en av disse Fiat-ene skal du ta en tur på verksted

    • Det stemmer. Den har opphørt å eksistere og Fiat gir ingen god forklaring på hvorfor. Det ble lenge sagt at den skulle komme tilbake, men så har ikke skjedd.

  1. Hei, Har en Fiat Ducato 150 Challenger Margio 391 kjøpt 20.5 2020 (er 2019 modell) 150 med automatgir. Har kjørt 35000 km og nå stoppet girkassa. feilkode P 2919. Er ikke dette en garantisak og er det Fiat Norge e..er importøren Arve Opsahl eller avd. Bergen som solgte bilen som er ansvarlig?? Andre som har opplevd dette?
    SX 14194

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *