Tipset: Fiat har app med hjelpefunksjoner

Slik ser app-en ut på smartelefonen.

Slik ser app-en ut på smartelefonen.

Svært mange bobiler er bygd på Fiat Ducato. Fiat har også utropt seg selv til den viktigste leverandøren av biler til bobilpåbyggerne. Det forplikter. De har derfor laget en app til Iphone-, Androide- og Windows Phone-telefoner med nyttige hjelpefunksjoner.

App-en heter ”Fiat Ducato camper mobile”. Når du har lastet den ned til din mobiltelefon velger du språk. Det nærmeste språket du kan velge er svensk.
Når du åpner app-en får du flere valgmuligheter. Legg likevel først inn de personlige opplysningene for eier og bil under ”Profil”. Der kan du også legge inn bilder av viktige dokumenter knyttet til deg og bobilen.

Under knappen ”Finn et verksted” vil telefonen søke opp nærmeste Fiat-verksted og viser de som befinner seg innenfor en valgt radius. Her får du kontaktopplysninger, adresse og hjelp til å finne veien på Google-kart.

Å finne igjen sin bobil i en fremmed by går antakelig lekende lett med knappen ”Finn din bobil”. Der kan du legge inn bilde av stedet bilen står parkert og lagre gps-posisjonen ved å trykke på gps-knappen nederst. Når du skal finne tilbake til bobilen får du ruta på et kart når du trykker på denne knappen.

Under knappene ”Kontakt oss” og ”Veihjelp” får du opp telefonnmmeret til Fiat camperservice og kan ringe direkte for å få assistanse.

Knappen ”Chassiskontroll” skal gi deg melding dersom det er forhold som må oppgraderes på din modell. Derfor er det viktig at chassisnummeret er lagt inn i profilen.

I app-en finner du også egne knapper for søk på bobilparkeringer, rasteplasser, campingplasser, bensinstasjoner og interessante steder. Ved en enkelt kontroll for Norge ser vi raskt at www.bobilplassen.no har bedre oversikt over bobilparkeringer enn det denne app-en har, men det kan muligens variere fra land til land hvor god dekning den har.

App-en kan lastes ned gratis i Google Play og App Store. Bruken av app-en er gratis, men den vil ta noe datakapasitet avhengig av hvilke funksjoner du benytter og hvor stor radius du vil ha informasjon for.

Redaksjonen har en tid hatt ”Fiat Ducato camper mobile” installert på mobiltelefon, men har ikke hatt behov for å kontrollere hvordan Fiats camperassistanse virker ved bruk av app-en.

Oppdatering juli 2018: App-en ser ikke ut til å være tilgjengelig lenger. Allerede installerte app-er kan ikke benyttes, men lenker deg videre til hjemmesiden.

Del dette med andre:

  10 comments for “Tipset: Fiat har app med hjelpefunksjoner

  1. Jeg får ikke registrert meg på my camper antageligvis fordi det ikke er norsk side. Og telefonnummer går da ikke igjennom ved registrering. Hva kan jeg gjøre?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *