Fare for motorveiavgift i Tyskland

motorvei_skiltTyske myndigheter vurderer hvordan de skal innrette en ny motorveiavgift for utlendinger uten å bli tatt for diskriminerende oppførsel som bryter med EUs regler. De har nemlig ikke tenkt at tyskerne skal betale en slik avgift.

Aftenposten melder at en slik avgift kan bli aktuell allerede til sommeren. Det er i det 170 siders dokumentet, som danner grunnlaget for en ny regjeringsplattform, dette kommer fram. Angela Merkel har vært nødt til å akseptere et krav fra hennes bayerske søsterparti CSU. Avgiften kan bli på 100 euro per år.

I følge Aftenposten er det bare 5 prosent av trafikken på tyske motorveier som utgjøres av utlendinger. Det er derfor ingen stor inntektskilde det legges opp til. Planene er foreløpig på tegnebrettet og regjeringserklæringen skal være skrevet i svært uforpliktende vendinger. Dersom det innføres en avgift på utenlandske bilister står det mellom flere løsninger. 800 kroner i årsavgift er en sannsynlig løsning, men det blir muligens også utredet en gjennomkjøringsavgift hvor utlendinger kun betaler for den tiden de oppholder seg i Tyskland.

En slik avgift kan være et brudd på ikkediskrimineringsreglene i EU. Det er derfor ventet at formuleringene må finslipes og vurderes nøye for ikke å rammes av EUs regler.

Les også: Tyskland innfører avgift på autobahn

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *