Nei til flere besøkende i Sandefjord

Sandefjord bobilhavn blir framholdt som en mønsterplass for bobilister. Uten en utvidelse av bobilparkeringen forspiller kommunen mulighetene for ytterligere økning i besøket til byen. Foto: Knut Randem

Sandefjord bobilhavn blir framholdt som en mønsterplass for bobilister. Uten en utvidelse av bobilparkeringen forspiller kommunen mulighetene for ytterligere økning i besøket til byen. Foto: Knut Randem

Kultur- og fritidsutvalget i Sandefjord kommune fulgte rådmannens innstilling om vedtak da det i går behandlet søknaden om tillatelse til å utvide bobilparkeringen ved Hjertnesstranda. Det var driveren av den populære bobilparkeringen Kenneth Slåtten, som hadde levert søknaden om utvidelse.

Rådmannen innstilte på å avslå søknaden. Et mindretall i komiteen ville utsette avgjørelsen, men et stort flertall støttet rådmannens innstilling. Det blir derfor ingen utvidelse av den populære plassen og Sandefjord vil trolig gå glipp av flere hundre gjestedøgn hvert år – kanskje så mye som et par tusen. Rådmannens forslag om å stille krav til campingplassene i kommunen om å legge til rette for bobilister med serviceanlegg for strøm, vann og tømmestasjon tilfredsstiller neppe de bobilistene som ønsker å besøke byen.

De siste årene har mange av Bobilverdens lesere gitt uttrykk for på våre Facebook-sider at de kjører utenom Sandefjord fordi bobilparkeringen så ofte er full.

Les også: Nei til utvidelse i Sandefjord?

Del dette med andre:

  6 comments for “Nei til flere besøkende i Sandefjord

  1. Det er vel ikke bare rådmannen som ødelegger for Sandefjord. Ikke mye til service å skryte av på bensinstasjonen ved bobilparkeringen lenger heller.

  2. De fleste campingplassene i Sandefjord er eiet av kommunen, så politikerne vil nok ta hensyn til de som driver disse. det skjer vel over hele landet. Paradoksalt er det nok campingplassene som gjør at det ikke blir utviklet flere bobilplasser raskere.
    Men vi vinner til slutt, når det blir mindre campingvogner på campingplassene vil det nok bli attraktivt å legge til rette for rastløs bobiler som brukes det meste av året

  3. Sørgelig synd at folk med slik myndighet ikkje har forstått poenget!! Bobilistane ønskjer å vera sentrumsnær, eller iallefall på plasser med god kommunikasjon til sentrum. For min del har det aldri vært aktuelt å bli værende i Sandfjord natten over uten å få plass i bobilhavna……. Campingplass er heilt utelukkande.

  4. Som bobileier må det være lov å være skuffet over beslutningen i Kultur- og fritidsutvalget i Sandefjord. For en utvidelse av en populær plass ville ganske sikkert vært godt både for bobilfolket og for den del av næringslivet i byen som høster omsetning når det er gjester i by’n. Allikevel må det være lov å minne om at det er mange byer som ikke er i nærheten av å legge til rette på samme måte som man er i nettopp Sandefjord. Så det er langt flere rådmenn og bystyrer å være skuffet over før man blir altfor kritiske til Sandefjord…

  5. For at flere skal få anledning til å overnatte til/fra ferjeturen, burde det vært begrensning på hvor lenge man kan stå på plassen. Har opplevd at biler står tilsynelatende ubebodde både når vi reiser til Strømstad og når vi kommer tilbake etter både tre og fire døgn i Sverige. Dette er da ikke en campingplass?!

  6. Meget synd for Sandefjord by at det ikke er mere bobil plasser. Sjøvann ville jeg ha stoppet i Sandefjord i 2-3 dager men måtte finne meg en campingplass langt på utsiden av byen hvor veien var så smal og skral at hadde vi møtt andre biler måtte vi rygge langt for og passere hverandre. DÅRLIG GJORT AV SANDEFJORD BYSTYRE OG IKKE INNVILGET NOE NÆRMERE SENTRUM. Med vennligst hilsen en fra Sørlandet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *