Elektrisk bobil med rekkevidde

Verdens største produsent av campingkjøretøy lanserte denne uka sin framtidsbobil med adskillig bedre rekkevidde enn andre elektriske kjøretøy i denne størrelsen.

Thor har inkludert en rekke nye teknologier i bobilen. Foto: Thor Industries.

Det var på Florida RV Super Show at Thor Industries, som eier Erwin Hymer Group (EHG), viste sine elektriske nyheter.

På utstillingen viste Thor to elektriske konsepter, en bobil og en campingvogn. Det var administrerende direktør Bob Martin og ledergruppen som lanserte sine visjoner:

– Vi har i flere år vært fokusert på en strategi for «eMobility» for elektrifisering og har gjort betydelige framskritt på reisen vår.
– Tidlig bestemte vi oss for at suksess for oss ikke ville være å bare sette navnet vårt på et elektrisk chassis bygget av en tredjeparts produsent. Som bransjeleder utnytter vi i steden fremvoksende teknologi og utvikler fleksible, skalerbare og tilpassningsvennlige plattformer som vår familie av selskaper vil bygge gode produkter på og gi en best-in-class brukeropplevelse, sa Martin.

Bobilkonseptet, Thor Vision Vehicle (TVV), er bygget på et elektrisk chassis som er utviklet i samarbeid med Roush. TVV inkluderer en rekke unike elementer designet for å maksimere chassisytelsen. Rekkeviddeutvidende teknologier, inkludert integrerte brenselcellekomponenter, muliggjør en rekkevidde på opptil 300 miles eller om lag 480 km, skriver Thor i en pressemelding.

Thor Vision Vehicle er utviklet på Ford E-Transit. Foto: Thor Industries.

Flere amerikanske medier kan fortelle at selv om Thor gir inntrykk av at de har en egen plattform så har også de tatt utgangspunkt i Ford E-Transit og utviklet den i samarbeid med Ford-assosierte Roush. I motsetning til Winnebago, som også benytter E-Transit, så har Thor integrert brenselcelleteknologi for å sikre en lengre rekkevidde og kontinuerlig tilførsel av strøm. Den er med andre ord en ladbar elbil med rekkeviddeforlengende brenselceller. Thor er ellers sparsom med de tekniske opplysningen om TVV.

Det vil fortsatt ta tid før Thor setter denne modellen i vanlig produksjon, men det gjør neppe så mye så lenge Europa mangler et nettverk av fyllestasjoner som gjør det mulig å utnytte rekkevidden fullt ut.

Med denne slideren kan du gjøre vinduene mer eller mindre opake. Farvel til gardiner? Foto: Thor Industries.

TVV er ikke kun en elektrisk bobil. Her er det inkludert en rekke teknologier både for å holde oversikt med strømforbruket og for å bruke ulike funksjoner i bobilen. Form og bruk av lette materialer skal bidra til bedre utnyttelsen av batterikapasiteten.

For Thor er innovasjon viktig for å holde på sin ledende posisjon i markedet, skriver de. Det de viser på Florida RV Super Show skal bare være glimt av teknologiene de har utviklet. Vi skal ha mer i vente. I mellomtiden kan du se Thor Industries egen promoteringsfilm her:

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Elektrisk bobil med rekkevidde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *