Helelektrisk bobil presentert i USA

Winnebago, en av verdens største produsenter av bobiler, presenterer i disse dager en prototype på en elektrisk bobil på Florida RV Super Show.

Winnebagos første elektriske bobil. Foto: Winnebago.

Produsenten skal ha brukt to år på å utvikle sitt konsept, som presenteres like før Ford starter salget av sin E-Transit. Og det er nettopp Ford E-Transit Winnebago bygger på når de viser sin elektriske bybobil.

– Forbrukernes etterspørsel driver fram en elektrisk utvikling på mange fronter, og vi tror bobilkundene er klare til å dra nytte av de forbedrede funksjonene og brukervennligheten som elektrifiserte bobiler og tilkoblede produkter vil gi, sier Ashis Bhattacharya, Winnebago Industries senior visepresident for forretningsutvikling og avansert teknologi og bedriftsmarkedsføring.

Winnebago e-RV Consept vil ha en rekkevidde på 125 miles eller 201 km samtidig som den gir strøm til systemene ombord. Selskapet mener dette vil dekke behovet for 54 prosent av nye bobilkunder. Disse skal i følge Winnebagos undersøkelser foretrekke å reise mindre enn 320 km.

Et glimt fra interiøret i konseptbobilen. Det kan endre seg mye før den blir lansert. Foto: Winnebago.

Dette er et foreløpig kun et konsept, og det vil trolig ta noe tid før den er på markedet. Selskapet uttaler at det forventer at batteriteknologien vil utvikle seg positivt i årene som kommer slik at rekkevidden kan økes ytterligere.

Winnebagos konseptbil kjører E-Transit med et elektrisk kraftsystem fra Lightning eMotors. Den beste ladetiden oppgis til 45 minutter.

I byggingen av bodelen har Winnebago benyttet energioptimaliserte produkter for eksempel i en induksjonstopp og kjøleskapet. I bodelen er det valgt bærekraftige materialer.

Det elektriske konseptet er det første produktet fra Winnebagos Advanced Technology Group som ble etablert i 2019

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Elektrisk Ford Transit like rundt hjørnet
Les også: Elektrisk bobil med rekkevidde

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *