Elektrisk Ford Transit like rundt hjørnet

Om få måneder lanserer Ford sin E-Transit. Den kommer da i 25 konfigurasjonsalternativer, men vil den komme i en bobil?

Ford E-Transit leveres i utgaver egnet både for bybobiler og halvintegrerte bobiler: Foto: Autoren-Union Mobilität/Ford.

I mai skal Ford etter planen lansere E-Transit og den kan allerede nå bestilles. I hvilken grad den vil tas i bruk av bobilprodusentene gjenstår å se, men den har funksjoner som kanskje kan være aktuelle.

E-Transit vil bli levert som varebil, varebil med dobbelt førerhus og som enkelt førerhus med chassis. Det melder AMP. Den siste varianten er den som eventuelt kan benyttes til et halvintegrert bobilpåbygg.

Elmotoren vil bli tilgjengelig i to effektnivåer med 135 kW (184 hk) og 198 kW (269 hk). Standard rekkevidde målt etter WLTP er opptil 317 kilometer. Det er dermed i utgangspunktet en beskjeden rekkevidde på bilen som trolig vil egne seg godt i nærtransport.

E-Transit har et 400-volts batteri med en bruttokapasitet på 77 kilowattimer, hvorav 68 kWh kan brukes. Det er plassert under lasterommet, slik at lastevolumet på varebilen er like stort som på en Transit med dieselmotor.

Chassiset er tilpasset for E-Transit og bilen kan utstyres med en innebygd generator – «Pro Power Onboard» – som får tilgang til batteriet og yter maksimalt 2,3 kW. I følge AMP er dette den første i Europa og kan brukes for eksempel til å kjøle frakten eller på byggeplassen for å betjene utstyr og verktøy som ellers ville krevd egen kraftenhet. Det er nærliggende å anta at denne enheten kan egne seg til utvidet forbruk i en bobil.

E-Transit har en hurtigladefunksjon som gjør at batteriet kan lades fra 15 til 80 prosent på en drøy halvtime. Ifølge produsenten tar lading fra stikkontakt rundt 8,2 timer.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no
Kilde: Auto Medienportal

Les også: Helelektrisk bobil presentert i USA
Les også: Elektrisk bobil med rekkevidde

Del dette med andre:

  1 comment for “Elektrisk Ford Transit like rundt hjørnet

  1. Dette er tredje innslaget på denne siden i dag om elekriske bobiler, totalt urelevante innlegg for oss med bobil, men sikkert veldig INN for den menigheten. Kom tilbake om 10 år og kom da med et tilbakeblikk. Pr. 2022 er dette totalt uaktuelt alternativ. Der er vel andre ting i “bobilverden” som fanger interessen vår…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *