Droppet sommerferien for å få ferdig bobilplassen

Den nye bobilplassen slik den så ut en drøy uke før åpningen. Foto: Trondheim parkering.

Nå er det bare noen dager til den nye bobilplassen i Trondheim åpner. Den ligger sentralt plassert på Tollposttomta og skal gi et langt bedre tilbud til besøkende turister i bobil enn parkeringsplassen på Øya.

Opprinnelig var det et ønske fra selskapet om å åpne bobilplassen 1. juni, men formalitetene rundt etableringen av plassen har tatt tid. Derfor kom det praktiske arbeidet med den først i gang i juli. Trondheim parkering har arbeidet effektivt i sommer og kan fredag 11. august åpne den nye bobilplassen med sentral beliggenhet på Tollposttomta mellom Solsiden og Lademoen, vis a vis Dora. Det bekrefter Gunn Helene Nordgaard, markedsansvarlig ved Trondheim Parkering overfor Bobilverden i dag.

Byen har lenge manglet et godt sentrumsnært tilbud til tilreisende med bobil. Den gamle bobilparkeringen på Øya lå i idylliske omgivelser, men hadde hverken kapasitet eller fasiliteter til å imøtekomme det økende antallet bobiler fra inn- og utland. Det har også vært trangbodd på Øya. I tillegg må plassen vike for den planlagte utbyggingen av Trondheim spektrum. Parkeringsplassen på Øya blir derfor stengt.

I fjor var situasjonen såpass kritisk at det måtte etableres en midlertidig bobilparkering på Lade. Denne ble tatt godt i mot, men er ikke lengre tilgjengelig pga. byggeaktivitet på idrettsanlegget. Å finne bynære arealer som var store nok til formålet var ikke en enkel oppgave i en tett by som Trondheim. Det hastet å finne et alternativ, og heldigvis fant vi et like før sommeren, skriver Trondheim parkering i en pressemelding i forbindelse med åpningen. I sommer har parkeringsplassen ved Granåsen skianlegg blitt anbefalt som et alternativ til Øya.

Viktig å ha tømmestasjon
Prosjektleder Ketil Granheim i Trondheim parkering fortalte Bobilverden i slutten av juni at det var viktig å få på plass en tømmestasjon før åpningen.

Det blir plass til 50 bobiler på den nye bobilplassen. Alle plasser har strøm og det blir tilgang til vann.
For å dekke inn drifts- og etableringskostnadene vil plassen bli avgiftsbelagt med timestakst og døgntakst. Maksimal døgnpris blir kr 250. Den første timen koster kr 50. De påfølgende timene koster kr 25 inntil maksprisen er oppnådd. Maksimal oppholdstid blir i utgangspunktet fem dager. Plassen blir helårsåpen (oppdatert).

Slik så tegningene ut for den nye bobilplassen i Trondheim før arbeidet startet.

God beliggenhet
Bobilplassen ligger midt mellom Solsiden og Lademoen, vis á vis Dora, på den gamle «Tollposttomta» i praktisk gangavstand til det meste. Trondheim Parkering har inngått en leieavtale med Bane Nor Eiendom om å disponere 5000 kvm av arealet til bobilplass. Her blir det plass til 50 bobiler med trygg avstand fra sidemannen.

– Med et rikt tilbud av shopping, kultur og naturopplevelser bare et steinkast unna, håper og tror vi dette blir en svært god beliggenhet for både besøkende, og næringslivet i området. Svartlamoen, Midtbyen, Solsiden, Sentralstasjonen, Hurtigrutekaia og Ladestien er bare noe av det tilreisende får innen gangavstand fra bobilplassen, sier Gunn Helene Nordgaard.

Besøkende kan også glede seg til å se det spire og gro i Trondheims nye parsellhage som etableres i det sjarmerende hjørnet på tomta.

Skeptiske campingplasseiere
–Hvis det faktisk skal være en parkeringsplass, må det være forbudt å stå der over lang tid, samt være stengt på natta, sier campingplasseier Marius Ronæss til Adresseavisa. Han driver camping på Storsand gård utenfor kommunegrensa. Både han, Anders Olsen ved Flakk Camping og Stein Gjømesli ved Vikhammer camping sier til avisa at de er bekymret for urettferdig konkurranse fra den nye bobilplassen.

Les også: Trondheim rakk det ikke før sommeren, men det blir bra
Les også: Se oppføringen i Bobilplassen.no

Nå er det slutt på trangboddheten på parkeringsplassen på Øya. Plassen stenges og erstattes av den nye bobilplassen, som har bedre plass og fasiliteter. Foto: Knut Randem.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *