Trondheim rakk det ikke før sommeren, men det blir bra

Parkeringen på Øya i Trondheim er ofte trang og uoversiktlig. Etter sommeren 2017 stenger den. Foto: Knut Randem.

Etter denne sommeren åpner Trondheim parkering en ny bobilplass sentralt i Trondheim. Problemplassen ved Øya stadion blir samtidig lagt ned. Denne parkeringsplassen har ofte vært overfylt og det har vært liten avstand mellom bobilene. Dette blir det nå en forandring på.

I fjor var situasjonen så kritisk at kommunen haste-etablerte en ekstra bobilplass på Lade. På grunn av byggeaktiviteter er ikke denne plassen tilgjengelig i år og Øya er igjen det eneste tilbudet nede i byen. Foreløpig.

Trondheims nye bobilplass blir liggende på Tollposttomta mellom Solsiden og Dora. Prosjektleder Ketil Granheim i Trondheim parkering forteller at plassen blir på 5000 kvm og får plass til 50 bobiler med tilknytning til strøm.

– Plassen skulle stått ferdig tidlig denne sommeren, men vi har blitt heftet av saksbehandlingen. Nå er vi imidlertid alle godkjenninger på plass og vi er klare til å hente inn tilbud på arbeidene som skal utføres, sier Granheim.

(artikkel fortsetter under illustrasjonen)

Slik ser tegningene ut for den nye bobilplassen i Trondheim ut før arbeidet starter.

– Vi rekker derfor ikke å bli ferdige til denne sommersesongen, men håper å være i drift før bobilplassen på Øya må stenge. Den skal nemlig huse brakkeriggen for utbyggingen av Øya stadion.

– Det er en del arbeid som må gjøres for å få på plass den nye bobilplassen på Tollposttomta. Plassen skal planeres og asfalteres, tømmestasjonen skal etableres og det skal legges opp strøm. I tillegg må vi gjerde inn plassen fordi det går et jernbanespor over en del av området. Sporet er bare i bruk et par ganger i uka, men slik er reglene.

Trolig helårsplass
Sesongen for den nye bobilplassen blir i utgangspunktet april til oktober. Ingen bruker i følge Granheim Øya om vinteren, men det kan muligens endre seg når det blir strøm på den nye plassen.
– Vi vil vurdere å holde noen av plassene åpne hele året.

– Blir det satt opp noe sanitærbygg her?
– Nei, tomta er leid for fem år av gangen, så vi nøyer oss med å sette inn et festivaltoalett, sier Granheim.

I tillegg til Øya vil det i sommer være mulig å stå med bobil på parkeringsplassen oppe i Granåsen skianlegg, avslutter Granheim. Prisen besøkende må betale på den nye plassen er ikke avklart når dette skrives.

Les også: Øya bobilplass

Del dette med andre:

  1 comment for “Trondheim rakk det ikke før sommeren, men det blir bra

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *