Dette kan bli den nye elektriske California

Tar Volkswagen nå det første skrittet mot en elektrisk bobil med brukbar rekkevidde? I morgen er det verdenspremiere på forløperen til det som kan bli en ny elektrisk California.

Med denne høyden blir ikke ID.Buzz en populær bobil, men om den kommer i California-utgave kan det bli interessant. Foto: VW Nyttekjøretøy.

Helt siden Volkswagen viste frem konseptutgaven av den fullelektriske flerbruksbilen ID. Buzz i 2017, har det vært spekulert mye i hvordan den endelige utgaven ville bli.

I morgen vet vi svaret. Da er det nemlig verdenspremiere på elbilen ID. Buzz og elvarebilen ID. Buzz Cargo. Tyske medier er temmelig sikre på at en ID. Buzz California bobil vil komme i 2025.

Det er en naturlig utvikling at det er mindre biler som først blir elektriske. ID. Buzz kan selvfølgelig i varebilutgaven innredes med campinginnredning og fortjene navnet campingbil, men uten ståhøyde blir den for de fleste å tenke på som et telt på hjul. Det kan derfor bli spennende å se California-utgaven av ID. Buzz, men det må vi nok vente et par år på.

– Norge er et viktig marked for Volkswagen. Som flerbruksbil er ID. Buzz skreddersydd for flere markedssegmenter. Det er en perfekt bil for de som setter pris på god kjørekomfort kombinert med mye plass. Men det er også en bil vi tror vil treffe mange i varebilsegmentet, som ønsker å ta et bevisst valg ved å kjøre en nullutslippsbil med rikelig med plass til både verktøy og annet utstyr, sier direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy, Håkon Wirak, i en pressemelding.

ID. Buzz er testet for norske forhold. Foto: VW Nyttekjøretøy.

Ved to anledninger har eksperter fra fabrikken i Tyskland vært på Norges-besøk for å teste bilen på ulike kjøreforhold, i ulike deler av landet. De har testet den i byområder, og på landeveier for å finjustere bilens egenskaper til å passe for norske forhold. De første modellene kommer i salg i Norge i løpet av året.

California, en klassiker
VW California er en klassiker i campingbransjen. I 2018 lanserte VW sin nye moderne bobil i California-familien. Den har ikke blitt importert av den norske VW-forhandleren. Elektriske ID. Buzz kan bli det neste familiemedlemmet i California-familien.

Om ID. Buzz som presenteres i morgen vet vi følgende: Den er kortere enn T7 og bare 470 cm lang. ID. Buzz er basert på et modulært elektrisk byggesett, som VW skal benytte på flere modeller. I første omgang skal den komme med en elektrisk motor på 150 kW og bakhjulsdrift. Senere skal det også komme en firehjulsutgave med en tilsvarende motor på forhjulene. Det skal være mulig å velge ulike batteripakker der den største skal ha en rekkevidde på 500 km. Dersom den kommer som bobil med ståhøyde i California-utførelse, kan dette bli interessant. Men vi må altså vente til nærmere 2025 før den eventuelt lanseres.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Snart kommer klassikeren i moderne utgave

Del dette med andre:

  2 comments for “Dette kan bli den nye elektriske California

  1. Det høres spennende ut at den nye ID Buzz kanskje kommer i Californiaversjon, og attpåtil med 500 km rekkevidde.For mange av oss var California , innsteget til bobillivet.Så fulgte en periode der bobilene ble større og finere, men før eller siden når alderen krever det, må man begynne å nedskalere.Jeg ser derfor ikke bort fra at den nye ID Buzz California edition, en gang i fremtiden kan bli en avsluttning på et langt bobilliv.

  2. Dette kan bli gøy. Kanskje kan jeg få øyne håp om å bytte ut min 2003 T4 California med en nyere utgave.
    Husk alle de som har P-anlegg kjellere, hvor porthøyde/takhøyde er max 210 cm.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *