Det årnær sæ i Fredrikstad

Fredrikstad har lenge vært populær blant bobilister, men det har vært for få plasser. Nå åpner en ny bobilplass og enda en har fått støtte av kommunens planutvalg.

Bobilplassene på Floa får avtrapping mot sjøen. Foto: Rune Karlsen.

Kommende helg har Gressvik båtservice åpningshelg for sin nye bobilplass – på Gressvik ved Byfergas nordlige anløpssted. Her blir det 50 sommerplasser og ca 20 vinterplasser for bobiler.

I forrige uke vedtok kommunens planutvalg enstemmig støtte til Rune Karlsens planer for bobilplass, båthavn og restaurant på Floa like nordøst for sentrum:

Dette er den andre gangen Karlsens planer for Floa har blitt behandlet av Planutvalget. For et år siden hadde kommunedirektøren innsigelser, men disse har politikerne nå ryddet av veien. Enstemmig.

– Etter to ganger behandling i Planutvalget bør det nå være plankekjøring å komme gjennom videre formaliteter, sier Rune Karlsen til Bobilverden.no. Han har nå sendt inn forslag til reguleringsplan for godkjenning.

Det blir nærhet til sjøen på Floa. Foto: Rune Karlsen.

Bobil, båt og restaurant
Karlsen vil investere inntil 15 millioner kroner i et anlegg som skal inneholde båthavn, bobilplass for 13-14 bobiler og en restaurant. I følge Fredrikstad blad, som først omtalte saken, er det restauranten og boliger til et par ansatte kommunedirektøren har ment er i strid med arealplanen.

Karlsen planlegger at to plasser skal dele strømstolpe og vannkran på bobilplassen på Floa. Foto: Rune Karlsen.

Reguleringsplanen kan, om vi legger Karlsens optimisme til grunn, være godkjent tidlig på høsten. Han har allerede byggemeldt vann, avløp og tilførselsveier. Om reguleringsplanen godkjennes i tide, er Karlsen klar til å begynne å bygge bobilplassen innen oktober, og ha den ferdig i slutten av året. Om alt går glatt.

Området vil få egen tømmestasjon og 13-14 helårsplasser til bobiler. Med belysning og gode løsninger satser Karlsen på at dette skal bli et godt sted å bo i bobil. Når Bobilverden.no ringer, vil han gjerne ha råd om hvordan ting bør løses best mulig, men det høres ut som om han allerede har gode tanker.

Om du ikke vil ta kveldsturen inn til sentrum, blir restauranten et tilbud på Floa. Foto: Rune Karlsen.

Fra Floa er det bare en håndfull minutter å sykle til der Fredrikstad sentrum begynner nedenfor Værstebrua.

I løpet av et år kan det altså være 60-70 flere bynære bobilplasser i Fredrikstad enn i dag. Da vil det være plasser for opp mot 100 bobiler nordvest for sentrum – i tillegg til Aktivitetsbyen Gamle Fredrikstads campingplass like utenfor Gamlebyen i sørøst. Alle har enkel tilgang til Fredrikstad sentrum – ikke minst takket være den gratis byferga som piler fram og tilbake gjennom byen store deler av døgnet.

De fleste nye plassene kommer allerede i løpet av denne måneden og blir en verdifull avlastning for bobilplassen ved Værstebrua. På Bobilplassen.no finner du oppdatert informasjon om bobilplassene.

Det årnær sæ i Fredrikstad, men ikke av sæ sjæl!

Oppdatert 02.10.22: Ferdistillelse av plassen er utsatt til våren 2023.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Det årnær sæ i Fredrikstad

  1. Her har virkelig redaktøren truffet blink med overskriften:»Det årner sæ i Fredriksta».
    I motsetning til mange andre norske byer, Oslo, Bergen , Horten med flere , skjer det noe i Fredrikstad når det gjelder å etablere nye sentrumsnære bobilplasser.
    Som jeg tidligere har skevet i disse spalter, er det i de fleste norske kystbyer, lagt til rette med gjestebrygger og faciliteter for båtfolket, mens bobiler og bobilfolket nærmest har blitt betraktet som en pariakaste.Så her er det virkelig noe å lære av Fredrikstad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *