Det spøker for Oslos bobilplass

Oslos bobilplass på Sjølyst blir trolig lagt ned når den nye områdereguleringen for Skøyen blir gjennomført. Det endelige forslaget er nå til høring.

Bebyggelse og friluftsområder trekker mot sjøen og inn på området som brukes til båtopplag og bobilplass. Illustrasjon: Norconsult.

Områdereguleringen for Skøyen-området i Oslo er nå på høring med høringsfrist 22. februar 2022. Planforslaget, som tidligere har ligget til offentlig ettersyn, har ikke satt av plass til videreføring av Sjølyst bobilplass i småbåthavna. Også småbåthavna blir lidende av omreguleringen og framtidig utbygging.

Bobilplassen på Sjølyst er sommeråpen og benytter seg av arealer der båter ligger i opplag om vinteren. Det vil si at den i følge Bobilplassen.no er åpen fra 1. juni til Caravanmessen avsluttes ca 15. september.

Slik tenker planleggerne seg at båthavna skal endres. Bobilplassen ligger der bebyggelsen til høyre vil komme samt på det framtidige friluftsområde. Illustrasjon: Norconsult.

Oslo har ingen vinteråpen bobilplass. Topcamp-kjeden driver Bogstad camping på helårsbasis og Ekeberg camping som en sommerplass er kun åpen i juni, juli og august.
Oslo Fjordcamp sør-øst i byen ved Hvervenbukta badeplass har hatt en omskiftende virksomhet etter mange år med dårlig drift og vedlikehold. De senere årene har det ikke vært campingplass her.

Styreleder Thorstein Berg i Topcamp/Hallingdal feriepark sa i 2016 til Bobilverden.no at en helårs bobilplass på Ekeberg sto på hans ønskeliste. Her har det imidlertid ikke skjedd noe synlig.

Bogstad camping ligger i ytterkant av byområdet i nord-vest og Sjølyst bobilplass er enn så lenge et kjærkomment tilbud til bobilturister som ønsker å ha kort vei til byens tilbud.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Det spøker for Oslos bobilplass

  1. Det er en negativ utvikling for oss bobilbilister at stadig flere bynære bobiloppstillinger forvinnner.Dette er tilfelle i Bergen, Horten og nå i Frognerkilen i Oslo.Jeg har forståelse for at mange av disse arealene er attraktive områder for næringsbygg og boligbygg som vil generere mer inntekter enn sesongbetonte bobiloppstillinger.Som kjent er det pengene som rår her i verden.
    Det må være en oppgave for bobilorganisasjonene å påvirke myndighetene til å etablere alternative plasser til dem som legges ned.I mange tilfeller er det heller ikke bynære campingplasser som vi kan benytte oss av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *