Helårs bobilplass i Oslo?

Utsikt over Oslo fra Ekeberg. Bildet er tatt mindre enn 100 meter fra det som kan bli Oslos første helårs bobilplass. Foto: Knut Randem.

Utsikt over Oslo fra Ekeberg. Bildet er tatt mindre enn 100 meter fra det som kan bli Oslos første sentrumsnære helårs bobilplass. Foto: Knut Randem.

Kan Oslo omsider få en helårs bobilplass med nærhet til sentrum? Til nå har Bogstad camping vært byens eneste helårsåpne tilbud til bobilister. Hallingdal Feriepark har overtatt Bogstad og Ekeberg camping. Det åpner for nye muligheter, lover styreleder.

Porten på Ekeberg camping har så langt vært stengt det meste av året. Foto: Knut Randem.

Porten på Ekeberg camping har så langt vært stengt det meste av året. Foto: Knut Randem.

I forrige uke kom nyheten om at Hallingdal Feriepark Eiendom AS har overtatt de to campingplassene på Ekeberg og Bogstad i Oslo fra NAF. Bogstad camping ligger langt fra sentrum, men er åpen hele året. Ekeberg camping har åpent bare litt mer enn skoleferiens lengde. Fra Ekeberg er det en kort busstur ned til sentrum.
Bobilplassen i båthavna på Sjølyst har sommeråpent, men har nå satt opp prisen med 50 prosent til hele 300 kroner for et forholdsvis grunnleggende tilbud. En profesjonell aktør kan trolig tilby mye innenfor en slik ramme.

Ønsker helårs bobilplass
Styreleder Thorstein Berg i Hallingdal Feriepark sier til Bobilverden at en helårs bobilplass på Ekeberg står på ønskelisten.
– Men da må vi først ha på plass et servicetilbud og få kommunen med på det. Ekeberg er et sårbart område og byantikvaren kan finne på å sette begrensninger på gravearbeider der.
Berg ser ikke bort i fra at en bobilplass på Ekeberg kan drives rasjonelt hele året uten kontinuerlig bemanning.

Både Ekeberg og Bogstad camping trenger en oppgradering. Kan Ekeberg få plass til en helårs bobilplass? Foto: Knut Randem.

Både Ekeberg og Bogstad camping trenger en oppgradering. Kan Ekeberg få plass til en helårs bobilplass? Foto: Knut Randem.

Flere utfordringer
– Jeg må innrømme at det ikke har vært brukt mye penger på vedlikehold av de to campingplassene. Vi gjennomfører nå noen strakstiltak før sommersesongen med kosmetiske forbedringer i form av maling og noen nye møbler, sier Berg.

Ferieparken arbeider med en mulighetsstudie for hvordan de to plassene skal utvikles. Det legges blant annet opp til å gjennomføre en arkitektkonkurranse basert på mulighetsstudien. Bogstad camping har stor trafikk hele året og en helårsåpen restaurant ser ut til å være et av ønskene der.

Større investeringer fra høsten
Berg forteller at de allerede til høsten begynner med større investeringer. Blant annet skal teknisk infrastruktur oppgraderes. Samtidig skal spesielt Bogstad tematiseres. Der vil også bobiler få sin plass, gjerne på samme måte som i Hallingdal Feriepark.

Thorstein Berg, her på Caravanmessen i 2012, lover ny satsning i Oslo. Foto: Knut Randem.

Thorstein Berg, her på Caravanmessen i 2012, lover ny satsning i Oslo. Foto: Knut Randem.

Mye av fokuset retter seg mot Bogstad camping fordi dette er en helårsåpen plass. Men der er markagrensa et tema. Både Bogstad og kanskje spesielt Ekeberg krever et positivt samarbeid med Oslo kommune. Berg forteller at de allerede om et par uker begynner å diskutere mulighetene med de aktuelle kommunale etatene.
– Så langt har vi opplevd at de synes det er positivt at vi tar tak i dette, avslutter Berg.

Fjordcamp ved Hvervenbukta drives også av NAF Camping AS, men omfattes ikke av salget til Hallingdal Feriepark.

Les også: 61 grader Nord i Hallingdal

Del dette med andre:

  3 comments for “Helårs bobilplass i Oslo?

  1. Når som nye bomavgiftene blir endret ville det være ønskelig med en plass i Oslo-området utenfor bomringen.

  2. Hei.
    Hva koster det å bo i en camping vogn i et år på Bogstad Caming innkludert strøm?
    Vil gjerne ha svaret på Mail, takk.

    Mvh
    Bente

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *