Nå kan du dele bobilen med andre

Bobiler er en stor investering. Nå blir det mulig å gjøre terskelen lavere. Illustrasjonsfoto: Knut Randem.

Bobiler er en stor investering. Nå blir det mulig å gjøre terskelen lavere. Illustrasjonsfoto: Knut Randem.

Nå kan du dele bobilen din med andre og tjene penger på det. En av de større aktørene i delingsmarkedet åpner i dag for utleie av bobil mellom privatpersoner.

Bildelingstjenesten GoMore har utvidet sitt eksisterende konsept for bilutleie mellom private til også å omfatte bobiler.
– Det siste halvåret har tusenvis av nordmenn fått øynene opp for fordelene ved fleksibel og smidig bildelig via en app eller nettportal, forteller markedssjef Åsmund Horgstad Johnsen i GoMore.
– Nå kan du også leie ut bobilen din til andre reiselystne gjennom vår tjeneste.

Markedssjef Åsmund Hogstad Johnsen i GoMore åpner for bobilutleie. Foto: privat.

Markedssjef Åsmund Hogstad Johnsen i GoMore åpner for bobilutleie mellom privatpersoner. Foto: Privat.

Forsikring og veihjelp
Johnsen forteller at de har forhandlet fram en spesialforsikring for bobiler i Protector, som skal dekke skader fullt ut. Veihjelp er inkludert og leveres av Falck. Denne forsikringen er automatisk inkludert i alle avtaler. Ved skader er det leietaker som må betale egenandelen på 5500 kroner.
– Når leieforholdet starter skal det signeres i et utleiehefte hvor tidligere skader skal angis. Avvik fra dette regnes som skade.

– Det forventes at rekordmange nordmenn vil ta sommerferien i Norge. Med leie av bobil kan de få både transport og bosted på en gang, sier Johnsen.
– Tjenesten retter seg typisk mot kunder som har lyst til å reise og oppleve Norge. Men det er også mulig å leie for å kjøre i hele Europa. Ved kjøring i Europa må det betales en tilleggsforsikring på kr 30 per dag. Det er også mulig for utleier å nekte bruk av bobilen i utlandet.

Slik vil annonsene se ut i GoMore. Dette er en testannonse.

Slik vil annonsene se ut i GoMore. Dette er en testannonse.

Tilbud og etterspørsel
Johnsen forklarer at tjenesten er enkel å bruke. Utleier oppretter en annonse i GoMores tjeneste hvor utleier legger inn bilder og beskrivelse av bobilen. Ønsket pris oppgis av utleier. De som er interesserte i å leie kan søke etter biler etter biltype og hvor den befinner seg. I løpet av noen minutter kan bestillingen foretas og betalingen til utleier settes av. GoMore formidler betalingen og beholder 20 prosent som sitt dekningsbidrag. Det inkluderer både formidlingen og forsikringen.

GoMore.no har over en halv million medlemmer i Skandinavia. Nærmere 40.000 av disse befinner seg i Norge, opplyser Johnsen. Tjenesten har til nå omfattet samkjøring og utleie av vanlige personbiler. Fra i dag er også bobiler med i tilbudet, men først må utleierne registrere seg.

Del dette med andre:

  5 comments for “Nå kan du dele bobilen med andre

 1. 20 prosent av utleien inn som annonsekostnad???

  Svartmarkedet tar ca 8000 imnd for en ukes leie av en bobil. Det blir ca 32 000 i mnd. Så skal altså annonsekostnadene bli 6400 for EN måneds annonsering på dette nettstedet? Finn.no tar 279,- for en mnd….

  Hvittmarkedet tar ca 13 000 for en mnd….det blir da annonseutgifter på 10 400/mnd.
  Finn.no tar 279,- for en mnd og ca 400 kroner for 2 mndr.

  Jaja…la de lettlurte annonsere og donere pengene til GoMore 😀

  Lettlurt.no

  • Får du ikke leid ut, er annonsen gratis. Forsikring og trygt oppgjør er vel det de skal dekke med tjueprosenten slik jeg skjønner det

  • Hei Rolf!

   Hos GoMore er det ingen annonsekostnader, og du “betaler” kun når bilen faktisk blir leid ut (etter at du har opprettet en annonse og takket ja til forespørselen).

   Plattformen er dedikert til utleie av biler mellom private, og har et innebygd rangeringsystem som gir tillit mellom leier og utleier. Vi foretar manuelle valideringer av alle som vil leie.

   Forsikringen vår dekker deg fullt ut, og det følger med veihjelp i hele Europa dersom noe skjer. Hos GoMore bryr vi oss om utleiere våre, og dette koster selvsagt litt å drive.

   Bare skriv til meg på aasmund@gomore.com dersom det er noe annet du lurer på.

   mvh Åsmund

 2. Kjøpe seg bobil til en pris mellom 600.000.- til 1.500.000,- for så å leie ut til ukjente?
  Nei takk. Har da vettet i behold.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *