Departementet utsetter nye sikkerhetsregler for campingplasser

Det var omfattende skepsis i høringsrunden om hvordan de nye avstandsreglene på campingplassene skal håndteres. Forslaget ville etter manges mening bli uforutsigelig. Forslaget skulle etter planen gjennomføres om en drøy måned.

Nye avstandsregler for campingplasser blir utsatt. Foto: Knut Randem.

Forslag til nye sikkerhetsregler for campingplasser har vært på høring for å få på plass enkle og klare regler, som er lette å forstå og praktisere for både eiere og brukere av campingplasser, skriver Kommunal- og moderniseringsdepartementet i en pressemelding i dag.
− Endringene skulle etter planen gjelde fra 1. juli 2019, men blir nå utsatt for å gi næringen bedre tid til å omstille seg, sier statssekretær Thorleif Fluer Vikre.

– Vi har fått mange høringsuttalelser og de fleste høringsinstansene er positive til forslagene til enklere og klarere sikkerhetsregler for campingplasser. Flere har likevel uttrykt bekymring for hva som skjer dersom de nye reglene begynner å gjelde midt i den travleste sesongen, for eksempel nytt, felles avstandskrav på fire meter.

− Flere i næringen er usikre på hvilke konsekvenser de foreslåtte endringene vil få. Det skaper unødig uro. Disse bekymringene tar vi på alvor. Vi skal derfor bruke god tid på å gå grundig gjennom innspillene. Det betyr også at det ikke lenger er aktuelt å la de nye sikkerhetsreglene gjelde fra 1. juli, sier Vikre.

De foreslåtte reglene vil ikke få tilbakevirkende kraft for lovlig plasserte campingenheter, lover departementet, men formuleringene i forslaget har fått flere av høringsinstansene til å påpeke at det likevel kan bli resultatet.

Departementet innser at problemstillingene bør belyses grundigere. Det er også behov for å gi næringen bedre tid til å omstille seg til nye regler, skriver departementet.

Departementet har ikke opplyst hvor lang utsettelse det blir for nye regler. Næringen har selv bedt om utsettelse til november 2019.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Usikkerhet om avstandskrav på campingplasser

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *