Turopplevelser langs Nasjonal turistveg Senja

Nasjonal turistveg Senja og utsiktspunktene langs vegen er et godt sted å begynne når du vil oppleve Senja, men for å bli ordentlig godt kjent med denne vakre og ville øya anbefaler vi å ta bena fatt.

Husfjellet ved Skaland. Foto: Werner Harstad.

Bare en kort vandring fra bobilen kan lede deg til skjulte perler. Fjelltoppene ligger tett på Senja, men hver av dem vil gi deg ulike perspektiv av øya og den snirklete kystlinjen.

Selv om det kanskje er de høye tindene som tiltrekker mange besøkende, har Senja også naturskjønne familievennlige turstier langs kysten. Turstien fra Straumsnes til Flatneset beveger seg langs strandlinjen i et verneverdig landskap. På avstikkeren ut til Mefjordvær er det kort vei til turstien ut til Russehula hvor du får nær kontakt med både fjellene og havet. Riven er en topp som er lett å nå med fin utsikt til Husøy og de nærliggende toppene.

Dersom du er klar for rask stigning og imponerende utsikt anbefaler vi turen til Sukkertoppen like ved Hamn. Opp mot toppen er det noen bratte partier, men her har du en kjetting som hjelper deg trygt opp den siste biten. Hvis du ønsker å korte ned på turen finnes det flere fine utsiktspunkt underveis.

Variert terreng fra Mefjordvær. Foto: Roger Ellingsen/Statens vegvesen.

Turen til Barden er en lokal favoritt og et middels vanskelig fjell å bestige. Barden er 650 meter høy med et stort flatt platå på toppen hvor man kan slappe av i lyngen og nyte utsikten. Rett ved Barden ligger Segla, Senjas mest besøkte fjelltopp som stiger 639 meter loddrett opp av havet. Oppstigningen er ganske bratt men ikke veldig eksponert. Toppen av Segla er luftig, men relativt stor og på solskinnsdager kan det bli folksomt her.

Anbefalingene over kommer fra Turistvegseksjonen i Statens vegvesen, som knytter turforslaget til nasjonal turistveg Senja. Dette er innledningen på et samarbeid Turistvegseksjonen har med Outtt om å beskrive gode turalternativer langs turistvegene. Senja er først ute, men du kan lese mer app-en og gode turforslag over hele landet her.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *