Bergenshallen populær hos bobilfolket

Bergenshallen har en populær bobilplass.

Bobilparkeringen utenfor Bergenshallen er umåtelig populær sommeren gjennom. I 2016 sto rundt 3300 enheter i de oppmerkede feltene utenfor ishallen, og det er åpent der i år også.

Bobilfolket som kommer til Bergen kan velge mellom flere campingplasser utenfor bykjernen der de kan få mykt gress under føttene, men like fullt så er det stinn brakke på harde asfalten utenfor ishallen med det karakteristiske taket. Sesongen vil også i år strekke seg fra 1. mai til ut august.

– Bergen kommune tok inn ca. 500.000 kroner i parkeringsavgift i fjor, men vi ser ikke på dette som et inntektsgivende tiltak, dette er mer et tilbud til våre gjester, forteller avdelingsleder i Bymiljøetaten, Arvid Heggestad til BoCM. Kommunen forlanger kr. 150 pr. natt og tillater i utgangspunktet bare to netter på plassen.

Her kan du tanke opp herlig bergensk drikkevann før avreise.

Bot og bedring
– Vi kan ikke klage på belegget, sier Heggestad som har innrykk av at de fleste gjestene er ærlige turister som gjør opp for seg på billettautomaten. Sist sommer var det flerspråklige skiltet som informerer og rettigheter og plikter på grensen til det uleselige, men avdelingslederen lover bot og bedring denne sommeren.
Bobilcampen er også et greit eksempel på hva man kan utrette med enkle midler når to kommunale etater samarbeider. Idrettsseksjonen sørger for tømmemuligheter og at boss (bergensk for søppel) blir hentet, mens Heggestad & Co ivaretar oppmerking og sjekker at all parkering skjer innenfor lovlig oppmerkede felt.
Det er plass til 28 enheter, men kommunen har sett presset, gjort en vri og lagt til rette for noen ekstraplasser på ene kortsiden. Her må det parkeres på medbrakte klosser ellers blir sovestillingen noe ukomfortabel. Det er ikke tillatt med vogner utenfor Bergenshallen.

Provisoriske plasser på kortsiden av ishallen.

Bruk Bybanen
Bergenshallen ligger utenfor bykjernen i søndre bydel, men Bybanen inn til sentrum går like forbi hallen. Det er også et tilstrekkelig stort butikksenter innenfor gangavstand fra parkeringen. Beliggenheten er også et godt utgangspunkt for dem som vil sykle korte eller litt lengre turer, for eksempel sørover til Edvard Griegs idylliske hjem Troldhaugen. Bykjernen i Bergen midtsommers er enklest å erobre til fots, og Bybanens endestasjon ligger midt i byen.
I 2017 er Bergen vertskap for intet mindre enn sykkel-VM i dagene 16. – 24. september, og hva da med muligheter for sentral parkering, for eksempel ved Bergenshallen? Avdelingsleder Heggestad vil ikke si noe om hva eller hvor som planlegges til beste for bobilfolket, men han beroliger sykkelfrelste med at opphold i bobil utredes i kommunen.

VM-byen Bergen
Det er ventet storinnrykk til dette som er et av verdens største idrettsarrangement og prisene på overnatting styres av det som kalles markedskreftene. Derfor kan det være greit å ta med seg sitt eget hus til bergensregionen hvis VM står på reiseplanen. Bergen har en del campingplasser utenfor selve sentrum, og alle har kollektivtransport innenfor normal gangavstand. Og for de som vil følge verdens beste syklister på nært hold ute i løypen, er det smart å sjekke løypekartet opp mot campingplassene litt lenger ute i distriktet.

Rabattkort
Bergenskortet forenkler reisingen innom byen, og kortet gir rabatter på inngangsbilletten til ulike attraksjoner. Skyss app’en på mobilen er også en brukervennlig og lønnsom billettløsning for buss og bane for alle som vil utforske vestlandsmetropolen på egenhånd. Billettene gjelder i halvannen time. Turistbyen Bergen har ellers en svært god og oppdatert nettside: www.visitbergen.com.

Tekst og foto: Magne Reigstad, Bobil- og CaravanMagasinet (BoCM)

Les også: Her finner du bobilplassene i Norge

Del dette med andre:

  2 comments for “Bergenshallen populær hos bobilfolket

  1. Greit nok at man kan parkere her, nærme byen, men for en sluskete plass. Asfalt, tett på andre med mye søppel. Det er ikke her man koser seg, men bare ser på Bergen og drar videre.

    • Det er vel hele vitsen med en stellplass, at den har asfalt og i nærhet av bybane, shopping eller severdigheter. Hvis du vil sitte i solstol på gress er det jo bare å ta inn på en campingplass. I Tyskland er det hundrevis av idrettshaller med stellplass utenfor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *