Behold skiltet, selv om kjøretøyet er avregistrert

Nå skal det bli enklere å midlertidig avregistrere bilen. Samtidig kan skiltene bli stående på kjøretøyet.

Mange velger å avregistrere MC-en, campingvogna, bobilen osv, når de ikke er i bruk. Først og fremst for å spare penger på forsikringen.

I dag må denne av- og påregistreringen gjøres fysisk, ved å skru skiltene av og på kjøretøyet. Deretter må skiltene leveres inn/hentes ut på en trafikkstasjon, der de blir oppbevart i minst seks måneder mens kjøretøyet er avregistrert.

Dette er tungvint og lite framtidsrettet, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. Et forslag til løsning er nå sendt på høring.

Forslag om en ordning der du gjør av- og påregistrering selv, uten å måtte gå innom trafikkstasjonen med skiltene, er nå på høring. Fristen til å komme med tilbakemeldinger er 9. september 2021, og ordningen kan, om den blir vedtatt, bli tatt i bruk fra og med våren/sommeren 2022.

Forslaget innebærer en fullstendig omlegging av ordningen med registrering av kjøretøy ved at skiltene ikke lenger skal være en indikasjon på hvorvidt kjøretøyet er av- eller påregistrert.

– Vi foreslår også å innføre en begrensning på hvor hyppig man kan avregistrere et kjøretøy, og at det må være eier av kjøretøyet som gjennomfører dette. Hvis kjøretøyet har to eiere, må begge bekrefte at kjøretøyet skal av-/påregistreres, skriver Statens vegvesen.

Om du velger å kjøre med en avregistrert bil, foreslår etaten et gebyr på 5 000 kroner.

Vegvesenets skiltlager avvikles med den nye ordningen. For deg som vil avregistrere bobilen om vinteren, kan du først gjøre det vinteren 22/23 om forslaget blir gjennomført som planlagt.

Tekst: Redaksjonen

Les også: Det blir enklere å avregistrere bobilen om vinteren

Del dette med andre:

  4 comments for “Behold skiltet, selv om kjøretøyet er avregistrert

 1. I Sverige har vi i mange år hatt system med at skiltene står på bilen, vi går selv inn på Transportstyrelsen og stiller av/stiller på bilen. Forsikringen fölger med automatisk. Enkelt og greit system – uten byråkrati.
  Norge kan bare kopiere det svenske systemet – hjulet behöver ikke finnes opp – igjen!

 2. Det er ikke noe problem å avregistrere nå heller, bortsett fra at skiltene må levers og hentes. Man sparer både forsikring og veiavgift for tiden bilen er avregistrert.

 3. Norge er en sinke og et byråkratisk samfunn , når det gjelder nye ting vedrørende bilrelaterte ting.
  Sverige har hatt dette i mange år og det har fungert bra.
  Men det å innføre begrensninger på av/påskilting bekrefter Norges griskehet som nasjon og håper at bilorganisasjonene KNA/NAF og AMCAR greier å avverge dette.
  For noen bilentusiaster som har flere «samlebiler» vil dette medføre ekstra kostnader som må avverges !
  Ønsker «Svenske muligheter» også I Norge velkommen , – men hvorfor vente til 22/23
  systemene er jo digitalisert allerede .

 4. Så skulle du se hvor tungvindt det foregår i Danmark 😱😱😱 Både Sverige og Norge er kommet langt ind i nutiden, mens Danmark stadig køre rundt i regler fra middelalderen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *