60 nye bobilplasser om kommunen sier ja

Fredrikstad har i vinter vært i manko på bobilplasser, men nå kan det ordne seg om kommunen sier ja. Bare 400 meter fra Værstebrua kan den nye bobilplassen komme.

Værste og Borg havn samarbeider om ny bobilplass og småbåthavn ytterst på Odden. Den gamle bobilplassen ligger på den hvite brygga øverst til høyre i bildet.Illustrasjon: Griff Arkitektur.

Det er Borg havn og Værste som samarbeider om utviklingen av området i påvente av boligutbygging på området som er pekt ut for ny bobilplass og båthavn.

Kenneth Mathisen i Borg havn sier til Bobilverden.no at bobilplassen ved Værstebrua ikke kommer til å åpne igjen om planene som er utarbeidet godkjennes av kommunen.

I følge Mathisen er det 3-400 meter fra bobilplassen ved Værstebrua til den nye bobilplassen ytterst på halvøy på samme side av brua.

På dette området skal det opparbeides plasser for 60 bobiler med fasiliteter som blant annet tømmestasjon og servicebygg.

Mathisen tror den nye bobilplassen skal kunne stå ferdig til 1. mai 2023 om alt går som planlagt. Det er søkt om å ha bobilplass her i 10 år. I følge Fredrikstad blad skal det ikke bygges boliger ytterst på Odden før om 15-20 år.

1. mai kan denne bobilplassen stå ferdig om alt går som planlagt. Illustrasjon: Griff Arkitektur.

I bukta innenfor den gamle bobilplassen er det planlagt et flytende helårsbad. Dette vil kreve noe plass også på land. Det blir derfor ikke aktuelt å videreføre denne bobilplassen.

Kommunen bekreftet overfor Bobilverden.no i høst at grusplassen på «bysiden» av Værstebrua blir videreført som bobilplass uten fasiliteter inntil videre.

I tillegg pågår arbeidet med en ny bobilplass på Floa. Den skulle etter planen åpnet til jul, men ble utsatt. Den skal etter den nye tidsplanen åpne rundt påsken. Forhåpentligvis før.

De to nye bobilplassene vil ikke ha veldig ulik avstand til Fredrikstad sentrum.Du kan lese mer om plassen på Floa her.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  5 comments for “60 nye bobilplasser om kommunen sier ja

  1. Jævla trist at vi med campingvogner blir ekskludert fra mange av disse plassene. Trenger jo ikke mere plass enn bobil og markise. Er drittlei av og bli bortvist. Trodde vi alle hadde samme formål. Ikke kom med dette tøvet at vi med campingvogn kan kjøre osv.

    • Beklager om jeg tar feil her, men kan det ha noe med den totale vogntoglengden å gjøre? Bobilplasser har gjerne en begrenset lengde, og personbil med campingvogn blir fort lengre enn det er satt av plass til. Det er også en lovbestemt sikkerhetsavstand mellom plassene, og hvis du parkerer bilen ved siden av vogna (på “markiseplassen”) bryter du denne. Det er altså ikke lov å parkere bilen ved siden av vogna, selv om du totalt sett ikke tar opp mer plass enn en bobil med markise. Slik har hvertfall jeg tolket reglene, men godt mulig jeg tar feil, og da får andre gjerne arrestere meg på det.

      Har hatt flere små kjørevogner før jeg kjøpte bobil, den siste var en liten Adria Action 361 som holdt vogntoglengden såvidt under 10 meter (har kranglet flere ganger med fergeselskaper om dette, og hver gang har de måttet gi seg), men det blir uansett for langt for en vanlig bobilplass.

  2. Det ligger vel i benevnelsen ” bobil plasser” har vert på mange plasser og aldri opplevd campingvogner men mange steder står det forbud skilt og litt av poenget er jo at bobil plasser ligger i gangavstand til centrum, campingvogner trekkes av en bil som er lett å parkere i byene og behøver ikke å legge beslag på bobilplass da det er begrenset plasser de fleste stedder

    • De har begynt å rydde området i påvente av endelig klarsignal, men denne plassen går nok gjennom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *