Godt år for campingplassene

2022 ble et godt år for de norske campingplassene. Regionale forskjeller gir variasjoner, men mye av reisemønsteret er tilbake til normalen før pandemien.

Utviklingen av besøk måned for måned i 2021 og 2022. Utlendingene (mørk grønn) kom tidligere og ble flere i 2022. Tabell: Statistisk sentralbyrå.

I 2022 reiste nordmenn mer utenlands enn på et par år og utlendingene kom tilbake til Norge. Besøket av nordmenn sank med 19 prosent sammenlignet med 2021, men 1,7 millioner flere overnattinger av utlendinger mer enn kompenserte for bortfallet av nordmenn.

Totalt ble det registrert 8,4 millioner overnattinger på norske campingplasser i 2022. Det er i følge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) en økning på 4,6 prosent fra 2021. 5,8 millioner overnattinger ble foretatt av norske gjester.

Bobiler sto for tett oppunder 2 millioner av overnattingene på campingplassene.

Årets siste måned viste en tydelig oppgang i norske besøk med en økning på 6,1 prosent sammenlignet med desember 2021. Utenlandske besøk økte da med 11 prosent, noe mindre enn året samlet.

Tallene er ikke entydige. Det er store lokale variasjoner, melder SSB. Samlet gjorde norsk reiseliv det godt i 2022. Utenlandske besøk økte over hele landet, men meste i Vestland og Oslo. Norske besøk falt mest i Nordland, Møre og Romsdal, Innlandet og Agder.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *