Virker din danske bombrikke i Norge i morgen?

Har du en dansk bombrikke i bobilen? Da er det ikke sikkert den virker i Norge fra i morgen. Om du da ikke allerede har gjort nødvendige tiltak.

Det er nå tre norske leverandører av ulike typer AutoPass-brikker. Foto: Knut Randem.

I Norge må du ha en fungerende bombrikke for å få de ulike rabattene i bommene. Det har du til nå også fått med en dansk bombrikke (Bizz). Om du har en dansk bombrikke og ikke har gjort endringer de siste månedene er det en stor mulighet for at du fra 1. februar passerer norske bomstasjoner til full pris og uten å få timesrabatter der det finnes. (Oppdatert: Ny dato, se oppdatering nederst i artikkelen.)

De danske bombrikkene, som blant annet kan benyttes på danske bruer og ferger i og til og fra Danmark, er en del av et bredere samarbeid. Disse brikkene skal også kunne brukes i Norge.

På samme måte skal de norske AutoPass-brikkene kunne brukes på de danske bruene. I Norge er det tre utstedere av AutoPass-brikker. Alle tre skal i tillegg til Øresundsbroen og Storebæltforbindelsen også ha fått på plass avtaler med flere fergeselskaper om bruk av de norske brikkene.

Du kan oppleve at de norske brikkene kan bli tilført ytterligere tjenester. Det er en del av konkurransen dem i mellom. Det er derfor nødvendig å sjekke hjemmesidene til SkyttelPass, Flyt eller Fremtind Service for å se eksakt bruksområde for deres AutoPass-brikker før du velger en av dem.

Hva med de danske brikkene?
I Danmark blir bombrikker i utstedt av blant annet Brobizz og Øresundsbroen (ØresundPay).

Øresundsbroens bomstasjon. Illustrasjonsfoto: Stig Åke Jönsson, MalmöBild/Sund&Bælt.

Norge har innført nye tekniske krav til bombrikker. Det betyr at eldre danske bombrikker må skiftes ut.
– Hvis noen kjører med gammel brikke i Norge, kan de risikere å måtte betale full pris og miste rabattordningen som gjelder.
– Rabattordningen gjelder kun for de nye brikkene, som vi har bedt Brobizz erstatte for kjøretøy som skal kjøre i Norge, forteller saksbehandleren i Statens vegvesen.

Og det er her du skal passe på: Har du en vanlig bombrikke (privat) fra Brobizz så skal ikke den lenger virke i Norge. Brobizz har ingen ny brikke å erstatte den gamle med for privatpersoner. Da må du i tilfelle skaffe ny brikke fra en annen leverandør. Da er det nærliggende å velge en norsk AutoPass brikke og knytte dine ulike avtaler i inn- og utland til denne. Har du EasyGo+, se lenger ned.

Andre leverandører av danske bombrikker bytter ut bombrikker for de som kjører i Norge. Dette gjelder blant annet Øresundsbroen (ØresundPay) som skal ha informert sine kunder. Har du en annen leverandør (enn de norske) bør du derfor sjekke statusen for din bombrikke hos leverandøren – dersom du ikke allerede har vært gjennom en bytteprosess.

EasyGo+
Bobiler over 3 500 kg som skal til Østerrike kan benytte seg av EasyGo+. Denne spesielle brikka er levert av Brobizz og gjelder også i Norge og Danmark. De erstatter brikka med en ny dersom din er for gammel. Du gjør lurt i logge inn på ditt bruksområde på brobizz.com og sjekke status for brikka på din konto der.

Alle biler får bomrabatt i Norge når de har en godkjent bombrikke i bilen, men for bobiler (kjøretøygruppe M1) over 3 500 kr blir det lastebiltakst om du ikke har godkjent bombrikke. Det kan derfor være store summer å spare på å ha AutoPass eller en godkjent Bizz i bobilen.

Husk at du også kan knytte rabattavtaler med for eksempel Øresundsbroen og Storebæltforbindelsen til din AutoPass eller Bizz.

Oppdatert 01.02.23: Brobizz melder at fristen har blitt utsatt. Deres brikker for privatpersoner vil virke i Norge et par måneder til. Les vår oppdatering her.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Virker din danske bombrikke i Norge i morgen?

 1. Dette svarte Brobizz meg på spørsmål om gyldighet i Norge:
  « Hi Yngve

  Thank you for your inquiry.

  You can use your bizz until 13/4/23.

  After 13/4/23 we’ll no longer provide any form of payment in Norway.

  I wish you a nice day!

  Venlig hilsen/Best regards/Mit freundlichen Grüssen
  Caspar
  Brobizz A/S

  Find mere hjælp på: https://brobizz.com/hjaelp/
  Brobizz A/S
  Vester Søgade 10,
  1601 København V
  CVR.nr. 31 85 48 22
  http://www.brobizz.com
  Brobizz App kan downloades i både Google Play og App Store

  Her kan du læse, hvordan vi håndterer dine personoplysninger i forbindelse med din henvendelse – https://brobizz.com/om/privatlivspolitik/

  ——————- Original Message ——————-
  From: Yngve Brurberg ;
  Received: Tue Jan 03 2023 15:18:57 GMT+0100 (Centraleuropæisk normaltid)
  To: Brobizz – Kundeservice ;
  Subject: Questions about places of use

  Hi, Will my 2 bizzes work in the Norwegian AutoPass system work from February 2023? Kind regards Yngve Brurberg»

  • Da vi skrev om dette like før jul sa både Brobizz og Statens vegvesen at fristen var 1. februar. Det endret seg åpenbart på nyåret, men informasjonen har ikke blitt kanalisert til oss før artikkelen ble publisert. Som du ser over så har vi allerede fått med oss den nye datoen og lenket til en oppdatering om fristen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *