Vi prøvde dotømme-automaten fra Thetford

Du betaler med verdikortet Thetfords representan her viser fram, stapper inn toalettanken og får den ren ut igjen. Foto: Knut Randem.

Du betaler med verdikortet Thetfords representant her viser fram, stapper inn toalettanken og får den ren ut igjen. Foto: Knut Randem.

Thetford har under utrulling automater for tømming og vask av toalettkassetter. Foreløpig er de kun utplassert i Nederland, men Bobilverden har prøvd automaten.

På vei ut fra messecampen på Caravan Salon i Düsseldorf møtte vi hyggelige representanter fra Thetford. De undret på om vi heller ville prøve deres dotømme-automat framfor den utmerkede tømmestasjonen på messecampen.

Takk det ville vi gjerne. Tidligere har vi sett en dummie i ”bruk” og en film om den. Det er litt annerledes å prøve den i virkeligheten. Automaten Thetford hadde med seg til messecampen er en visningsmodell montert på en tilhenger, men den var fullt operativ.

Vri denne knappen 90 grader før du setter kassetten inn i automaten. Foto: Knut Randem.

Vri denne knappen 90 grader før du setter kassetten inn i automaten. Foto: Knut Randem.

Vri tuten fram og skru av lokket. Det plasserer du i en holder til høyre i automaten. Foto: Knut Randem.

Vri tuten fram og skru av lokket. Det plasserer du i en holder til høyre i automaten. Foto: Knut Randem.

Din oppgave er å sette dokassetten inn i automaten. Skyv kassetten inn, vri tømmetuten mot deg og skru av lokket på tømmetuten. Lokket settes på en holder ved siden av slik at også det blir med inn i automaten for rengjøring. Døra lukkes automatisk.
Du skal også vri knappen oppå dokassetten 90 grader (en kvart omdreining) før du setter den inn i automaten. Denne skal du vri tilbake når dokassetten kan trekkes ut av automaten etter et par minutter. Deretter er det bare å skru på det rengjorte lokket og sette dokassetten inn i bobilen igjen.

Automaten lukker porten og du kan vente et par minutter på den rengjorte tanken. Foto: Knut Randem.

Etter et par minutter åpner døra seg automatisk og du kan trekke ut den rengjorte tanken. Foto: Knut Randem.

Ren og velduftende
Når døra i automaten åpner seg kan du trekke ut en dokassett som er fylt med halvannen liter vann og en dose sanitærveske. Vår dokassett har ikke vært renere og mer velduftende siden den var ny.

Vår dokassett er koblet til et pump-ut-system i bobilen. Det var første gang Thetfords representanter prøvde en slik kassett i automaten. Automaten skal være designet for å håndtere alle Thetfords dokassetter så også vår fungerte greit i automaten. Det eneste vi merket etterpå var at lukkemekanismen for pump-ut-systemet måtte skyves tilbake manuelt da den ble tatt ut for tømming de første gangene etterpå. Det kan virke som om plasten rett og slett ble litt tråere å skyve slik at den ikke skle på plass av seg selv.

Thetfords representanter fortalte at det er satt en lik pris på 3 euro per tømming i hele Europa. Imidlertid blir det mulig å kjøpe verdikort slik at betalingen blir kontantløs. Det ble ikke oppgitt om verdikortet vil gi noen rabatter.

Del dette med andre:

  2 comments for “Vi prøvde dotømme-automaten fra Thetford

    • Så hyggelig. Når du begynner å bli ferdig med den så legg inn et tips her: https://bobilplassen.no/tips-oss/ så blir den ført opp gratis i Bobilplassen.no

      PS. Om du skal ha tømmeautomat, må du kontakte en produsent av slike, men husk at du også trenger tømming for faste tanker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *