Verdens vakreste?

Den åtte kilometer lange Atlanterhavsveien, som snor seg over like mange broer, er en av Norges vakreste veistrekninger. Veistrekningen fra Bud til Kårvåg gir mulighet for mange opplevelser i det ville kystlandskapet.

Myrbærholmbrua med fiskebruene, Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen. I 2010 fikk hobbyfiskerne ved Atlanterhavsvegen den etterlengtede fiskebrua på Myrbærholmbrua ved Hulvågen. Foto: Roger Ellingsen / Statens vegvesen

Atlanterhavsveien er en del av Nasjonale turistveger og har i den sammenheng en lengde på 36 kilometer. Langs veien er det satset ekstra på å lage gode fasiliteter i form av rasteplasser og tilrettelagte utsiktspunkter.

Den britiske avisa The Guardian har utpekt Atlanterhavsveien til verdens fineste bilreise og tidligere i høst kåret CNN det gamle fiskeværet Håholmen havstuer til et av Europas beste ”hemmelige” reisemål. I 2005 ble Atlanterhavsveien kåret til ”Århundrets norske byggverk”.

I sommer ble Atlanterhavsvegen tydelig profilert som Nasjonal turistveg. Mye kan tyde på at dette har bidratt til at flere turister har tatt turen langs den vakre vegstrekningen. Dette har nemlig vært den nest mest trafikkerte sommeren så langt tilbake som Statens vegvesen har målinger.
– Til neste år begynner vi arbeidet med å lage utsiktssti og nytt servicebygg på Eldhusøya. Dette anlegget vil forhåpentligvis gi turistene enda en grunn til å stoppe og nyte naturen ved Atlanterhavsvegen, sier leder for plan- og trafikkseksjonen i Møre og Romsdal, Ole Jan Tønnesen.

Mange muligheter for bobiler
Det finnes flere campingplasser langs denne veistrekningen, men det finnes også plasser hvor omtenksom fricamping er mulig. Tidligere har det vakt en del oppmerksomhet lokalt at bobilister har dominert rasteplasser på en uheldig måte. Selv om det er et resultat av dårlig tilrettelegging for bobilister, bør man likevel vise sedvanlig omtenksomhet ved fricamping.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *