Rekordtrafikk i Trollstigen

Trollstigen. Foto: Knut Randem.

Målinger gjennomført av Statens vegvesen viser at det i juni kjørte i gjennomsnitt 1150 kjøretøy hver dag i Trollstigen. Tilsvarende tall fra august er 1276 kjøretøy per dag. Dette er nye månedsrekorder. Mange av dem var bobiler.

16. juni åpnet nasjonal turistveg Geiranger-Trollstigen som omfatter fylkesvei 63 mellom Langvatn på Strynefjellet og Sogge bru i Romsdalen.

– Det var neppe det fine været som dro folk til Trollstigen i sommer, så vi velger å tro at åpningen av nasjonal turistveg har bidratt til trafikkøkningen. Det blir spennende å følge utviklingen i årene som kommer, sier leder for plan- og trafikkseksjonen i Møre og Romsdal, Ole Jan Tønnesen.

Juli var som vanlig beste sommermåned med 1860 passeringer daglig. Dette er imidlertid ikke like bra som i 2009 da målingene viste 1938 kjøretøy i juli måned.

Bobiler har heller ingen problemer med å forsere Trollstigen – særlig etter at svingene har blitt ytterligere utbedret. Se også denne reisebeskrivelsen.

Del dette med andre:

  1 comment for “Rekordtrafikk i Trollstigen

  1. Hei !! Over en del år så har vi mange flotte opplevelser rundt i Vestlandet/NordMøre – Fra Bergen og nordover til Trondheim. Mange flotte steder å se. Men i sommer ble turen over Geiranger – Trollstigen vel tøff. Fint vær -sol og trivelig hjemmefra til vi passerte Dalsnibba . Ned mot Geiranger kom tåka !! tjukk som “graut”. Oppe på toppen ned mot Eidsdal var det fint vær igjen. Vi nærmet oss Trollstigen og da kom tåka sigende igjen. Vi møtte noen biler -hvor førere virket noe stressa , men vi følte oss trygge . Sikten var ikke helt på topp! Nei rett å slett dårlig .Så 2/3 dje giret ble brukt. Etter en vurdering fortsatte vi ned Trollstigen. Ved nedkjøringen til Isterdalen møtte vi noen biler , bl.a ennet godt voksent par. De holdt en stødig kurs “mitt i vegen”. Sjåføren virket stresset og stiv i hodet -jeg fikk lirket meg forbi. Ett par svinger bak oss så vi i glimt en tusistbuss – den vil få problemer med møtingen , sa vi. Nede i dalen dukket sola opp igjen -med fine kjøreforhold.Da vi var nesten framme ved krysset E136 , møtte vi brannbil – sykebiler. Huffa meg – gikk det ikke så greit oppe i Trollstigen?? Neste gang -kanskje i 2013 , skal vi stoppe opp vente til tåke letter. Ikke mye å se ellers.
    Jeg kjører 18-20 `med Bobil i året samt en 30 `med privatbilen. Vi kjenner/føler oss trygge med Bobilen rundt i hele Norge. Men men -ikke slik igjen.
    Ønsker dere Bobil -kjørere god tur ut året og neste år.
    MVH 9367 Ivar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *