Varsler når musa lusker rundt i bobilen

Vi har kommet til årstiden der mus i bobilen og frosset vann er en bekymring. Alarmen kan varsle deg.

Når musa passerer denne varsles du på mobilen. Foto: Avara.

Alarmleverandøren til campingkjøretøy, Avara, har i år lansert to produkter som både kan varsle deg om mus i bobilen og om temperaturen blir for lav (eller for høy).

Avara Mouse bruker en passiv infrarød detektor (PIR) til å oppdage mus. Musedetektoren er trådløs, batteridrevet og plasseres nede ved gulvet. Den vil detektere mus som springer forbi inne i bobilen/vognen i en avstand av ca en halvmeter.

– Mus er ikke noe problem før de kommer inn i bobilen. Hvis du raskt får beskjed, kan du reagere før store skader oppstår. Dette forenkler også hverdagen ved at du slipper å sette opp feller og stengsler når du skal sette fra seg bobilen, forteller Bengt Heggertveit i Avara. Under vinteropplag kan også en sensor plasseres midlertidig i motorrommet.

Om du plasserer bobilen i vinteropplag så må du uansett tømme alt vann fra kraner, rør og tanker. Men om du bruker bobilen gjennom vinteren kan kanskje nyheten Avara Temp gjøre deg tryggere på at temperaturen i bobilen er riktig.

Temperatursensorer kan plasseres på flere steder i bobilen. Foto: Avara.

Produktet kan brukes til å måle, overvåke og logge både kritiske og nyttige temperaturer i bobilen. Temperaturen oppdateres hvert tiende minutt og kan leses av på mobiltelefon eller PC. Sensorene kan plasseres på ulike steder i bobilen. Du varsles når temperaturen når innstilte verdier.

Med eller uten alarmpakke
Både Avara Mouse og Avara Temp kan benyttes sammen med alle Avara alarmpakker som inneholder modem. De kan også installeres som en separat installasjon.

Musevarslingen koster en tusenlapp om du allerede har et alarmabonnement. Temperaturvarsleren koster fra ca 850 kroner avhengig av hvor mange sensorer du skal ha. Om du ikke har Avara alarmpakke må du også kjøpe et tilhørende modem med et abonnement på kr 59/mnd.

Installasjonen kan du gjøre selv dersom du har litt teknisk innsikt.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  2 comments for “Varsler når musa lusker rundt i bobilen

    • Ja. 3xAA i detektoren. Trådløs. Den må imidlertid ha et Avara modem å snakke med for å sende meldingen videre slik at du kan motta SMS når den oppdager mus, uansett hvor i verden du er.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *