– Vær tålmodig med turistene

Yrkestrafikkforbundet regner med mange uerfarne sjåfører i sommertrafikken og uvitende campingturister på raste- og døgnvhvileplasser. De oppfordrer medlemmene sine til litt tålmodighet når de møter irritasjonsmomentene.

– Jeg har forståelse for at mange nok blir frustrerte over turistene langs veiene, noe det ofte er god grunn til, sier Jan Arne Laberget, leder for YTF Logistikk. Foto: Per Christian Lind.

I år som i fjor er det ventet en stor mengde turister på norske veier – mange av dem uerfarne med kjøring. Leder i Yrkestrafikkforbundet Logistikk, Jan Arne Laberget, oppfordrer derfor godssjåfører til å vise ekstra hensyn.

Når det kommer til raste- og døgnhvileplasser, anbefaler Laberget å være vennlig i møte med turister som ikke har fått med seg reglene.

– Vi vet det er en vanlig utfordring at campingturister opptar raste- og døgnhvileplasser som tilhører yrkessjåfører. Ofte skyldes dette bare uvitenhet hos turistene. Vår oppfordring er å forklare dem at dette er plasser som er reservert sjåførene, og på høflig vis be de flytte seg. Hvis folk ikke flytter seg, har sjåførene faktisk rett til å tilkalle politiet, forteller Laberget.

– Ta også gjerne bilde av dette og send til oss i Yrkestrafikkforbundet, da det gjør det enklere for oss å følge opp denne problemstillingen, legger han til i en pressemelding forbundet har sendt ut.

Hovedoppfordringen hans er å være ekstra tålmodig med de man deler veien med.

– Det er viktig at vi tar hensyn til alle de uerfarne sjåførene og holder oss profesjonelle. Selv om det kan være frustrerende, tjener vi ingenting på å la oss opphisse.

– Jeg har forståelse for at mange nok blir frustrerte over turister og uerfarne sjåfører langs veiene, noe det ofte er god grunn til. Samtidig er det begrenset hvor mye man får gjort med dette når man kjører. Derfor håper jeg både sjåfører, og de som bestiller transport, har forståelse for dette og viser litt ekstra tålmodighet i sommeren. Det er kanskje en klisjé, men vi må rett og slett være flinke til å dele veien, sier Laberget.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  1 comment for “– Vær tålmodig med turistene

  1. Få slutt på årsavgifta eller halvere på bobiler, så slipper vi å holde på m dette tullet levere inn skilt eller ikke. Enklere for alle parter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *