Truma advarer om mulig lekkasje

Dette utvendige uttaket er omfattet av advarselen fra Truma. Foto: Truma.

Truma varsler i en pressemelding om en mulig gasslekkasje i deres utvendige gasskontakt og i to typer gassventiler. Dersom du har et av de aktuelle produktene må du få disse skiftet før du bruker anlegget, skriver Truma.

Lekkasjen kan gi ukontrollerte gassutslipp, som under uheldige omstendigheter kan medføre utpuffing med personskade til følge. Truma har imidlertid ingen kjennskap om at dette noen gang har skjedd.

Produktene det gjelder
De tre produktene Truma ber deg sjekke er Truma utvendig gasskontakt i hvitt, elfenbein eller sort., ventil KV8-M (hurtigkoblingsventil) med gult håndtak og ventil AKV-8-M som er en forgreining til hurtigkoblingsventil. Også den har gult håndtak.

Produktnumrene det gjelder er følgende: 01.2016, 02.2016, 03.2016, 04.2016, 05.2016, 06.2016, 07.2016, 08.2016, 09.2016, 10.2016, 11.2016, 12.2016 og 01.2017.

AKV-8-M. Foto: Truma.

Truma har bedt underleverandørene sine om å trekke tilbake alle produkter som er berørt.

Slik sjekker du om du er berørt
Truma understreker at det er ytterst liten sannsynlighet for at ditt produkt er berørt. Likevel oppfordres kundene til å undersøke selv ved å følge disse sikkerhetsanvisningene:

* Forviss deg om at gassanlegget straks tas ut av bruk. Lukk hhv. flaskene eller gasstanken / den eksterne tilførselen. Hvis den utvendige gasskontakten er koblet til en separat sperreventil (f.eks. på ventilblokken), greier det seg å lukke denne ventilen.

* Hvis det finnes et fortelt, er god utlufting viktig.

* Se etter koden på undersiden av det gule håndtaket (bilde nedenfor). Det kan hende at du må dreie på ringen for å kunne se koden. Pass på at det ikke finnes noen antenningskilde i nærheten når du sjekker.

* Hvis produktet ditt har kodemerking fra 01.2016 til 01.2017 skal du ta kontakt med forhandleren din, en Truma servicepartner eller Truma Service Center for å få det byttet. Selve byttingen skal gjøres av en fagperson og tar bare et par minutter. Du må ikke bruke anlegget eller åpne sperreventilen (f.eks. på ventilblokken) før delene er byttet!

* Hvis produktet ditt har en annen kodemerking enn den som står oppført ovenfor, kan du ta anlegget i bruk igjen uten betenkning.

Her sjekker du produktnummeret. Foto: Truma.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *