Ordføreren jobbet for bobilparkering

Alf E. Jakobsen har stått på for bobilparkeringen i Hammerfest. Her er han avbildet på torvet som ligger et steinkast fra parkeringsplassene. Parkeringen er en del av en total sentrumsrenovering.

Den er ikke verdens nordligste oppstillingsplass, men definitivt den aller nyeste! Hammerfestordfører Alf E. Jakobsen jobbet iherdig for tilbudet.

I løpet av november høsten 2016 stod oppstillingsplassen for 14 bobiler ferdig i Hammerfest. Dermed gikk hammerfestordfører Alf E. Jakobsen sine drømmer i oppfyllelse.

– Dette tror jeg vil gi et løft for alle bobilturister som kommer til byen og forhåpentligvis vil de trekke mange hit. Hammerfest er jo en fantastisk by, legger patrioten til. Parkeringsplassen er ett av mange nye tiltak for å gjøre byen til en turistperle og drømmested å bo i, kvitrer han videre. Ideen fikk han etter at han ble lykkelig eier av bobil selv. Da vi møtte ham og kona på fergen mellom Skarberget og Bognes utenfor Narvik, innrømmet han at å være på bobilferie var den ultimate ferie.

– Jeg erfarte hva jeg ønsket når jeg besøkte ulike byer i nær og fjern på bobilferie, medga han da. Den pragmatiske og populære ordføreren lot ikke tankene forbli i hodet, men satte i gang arbeidet med å skaffe byen sentrumsnære parkeringsmuligheter.

Per-Bjørnar Svendsen fra Kvalsund utenfor Hammerfest fikk ikke strøm til bilen før jul, men nå skal det være løst.

Ved vannkanten
– Beliggenheten da, den må vi ikke glemme! De besøkende parkerer helt nært vannkanten og får uten tvil oppleve elementene. Enten det stormer som verst og sjøen slår over steinmoloen eller havet ligger badet i sol. Det blir mye natur, smiler han.

Hammerfest har alltid vært et turistmål og bobilturister har tidligere hatt et tilbud litt i utkanten av sentrum. Nå håper ordføreren på synergieffekter.
– Dette blir en ”vinn vinn” situasjon. Både for de tilreisende, men også næringslivet. Nærhet til sentrum tror vi er bra for alle. Besøkende slipper å gå langt for å handle og lokale butikker kan tjene en slant.

Forhåpentligvis gir det et løft for restaurantnæringen også, håper ordføreren. Han forteller at turismen har lidd litt som følge av Statoils industrieventyr på Melkøya. Under utbyggingen og den første tiden etter sank antall besøkende til byen. Nå håper han at ryktene vil spre seg og gjøre byen mer attraktiv for denne gruppen turister.

Samarbeid
Ordføreren har ikke jobbet frem planene alene. Stig Johansen, daglig leder av Hammerfest Parkering, har og vært sentral. Han opplyser at tilbudet vil gi turister tilgang til et dusjanlegg. Det ligger plassert i lokalene til ærverdige Isbjørnklubben. En institusjon i Hammerfest, og som mange tilreisende er medlem av. Budsjettet for nyvinningen har vært 850.000 kroner. Bilene må betale 200 kroner døgnet for å parkere. I følge Stig Johansen er prisen i det nedre sjiktet for det som tilbys bobilturister andre steder.
– Da snakker vi om totalpakken med strøm, parkering, tømming av toalett og spillvann samt dusjmuligheter, opplyser han. Betalingen skal utføres på automater som står i tilknytning til oppstillingsplassene, sier han.

Hammerfest har fått oppstillingsplasser for bobiler i sentrum av byen. De stod ferdige i november 2016. En bobil trosset kuldegradene og eieren, Per-Bjørnar Svendsen var nok den første besøkende!

Helårsbruk
Bobilene kan benytte parkeringen hele året, men tømmesystemene vil ikke være i bruk på den kalde tiden. Full rulle på parkeringsplassen blir det fra 1. april 2017. 1. oktober stenges tømmesystemene igjen, men strøm leveres fra stolpene.

– Vi har hatt litt problemer med strømtilgangen i oppstarten, men jobber for at det skal være uttak hele året, opplyser Stig Johansen. Fasilitetene rundt parkeringen er helt på topp. Samtlige har uttak for strøm. I tillegg kan bilene tømme spillvannet samt toalettene i umiddelbar nærhet. Alf E. Jakobsen sier at det er slike muligheter han ønsker når han selv er på tur med bobilen.

Tekst og foto: Bjørn Teisrud, Bobil og Caravanmagasinet (BoCM)

Plassen er også oppført i www.bobilplassen.no

Del dette med andre:

  8 comments for “Ordføreren jobbet for bobilparkering

  1. Bra tiltak men diskriminerende for de som kommer på besøk med campingvogn. Alle vet at de sliter når de kommer til uansett hvilken by. Det satses kun på bobiler og ikke helheten. Vi i NBCC Alta skal gjøre alt før at vi skal kunne få en «citycamp» til byen, helst nært sentrum, slik at alle som kommer, bobil eller bil med vogn, får en plass da kan stå når handleturen skal gjøre unna.

    • Har vært å befart parkeringen og her det plass til 4 biler med vogn uten å koble fra. Ellers er flere av plassene brede nok til både bil og campingvogn

  2. Flott tiltak!
    Håper flere ordførere risler litt med kjeden sin og følger eksempelet.
    Tilbudet er behørig notert for «Nordoverturen» som er planlagt, mest sannsynlig i løpet av sommerhalvåret 2017. 🙂

  3. En bra nyhet! Sto på campingplassen sist sommer, men den skal legges ned og stedet «videreutvikles». Reagerer litt på uttalelsen om at 200 kroner ligger i nedre skikt i forhold til innholdet. Vil bare minne om hva som skjedde da Lillesand la seg i «øvre skikt»! Uansett – fint å ha et sentralt sted å stå ved neste besøk!

  4. Måtte bare flere byer og tettsteder gjøre likeså! Det vil helt sikkert føre til økt omsetning i butikker og restauranter, og når bobilister liker en plass sprer ryktet seg raskt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *