Mobil overnatting i 60 år

Jubileumsmodellene fås også i sølv. Her Hymer ML-I. Foto: Knut Randem.

De har produsert overnatting på hjul i 60 år. Det startet med campingvogner, men det tok ikke lang tid før de første bobilene kom ut av produksjonshallen. Nå har de produsert 160.000 bobiler og har 1400 ansatte.

Adminstrerende direktør Bernhard Kibler i Hymer har innledet jubileumsåret. Foto: Knut Randem.

I årgangen 2017 (16/17) produserer Hymer 10.500 bobiler, fortalte administrerende direktør Bernhard Kibler på CMT-messa i Stuttgart i midten av januar. Da innledet han jubileumsåret med et tilbakeblikk på hvordan det hele startet.

Kibler betegnet de 60 årene som en suksesshistorie med innovasjon og produkter i premiumklassen. Det første produktet fra Hymer var campingvogna ”Troll”, men bare fire år senere kom den først bobilen. Da tok de også steget fra håndverksbedrift til industriproduksjon.

Caravano var Hymers første bobil for 56 år siden. Foto: Hymer.

Den første bobilen fra Hymer var ”Caravano”. I årene deretter ble det lansert en rekke modeller i ulike serier fram til Hymermobil kom i 1971. Men det var først i 1976 Hymer mener de lanserte modellen som gjorde det å kjøpe bobil til noe mange kunne ha råd til. Det var Hymermobil 521. Den ble også en bestselger som beredte grunnen for Hymermobil B-klasse, som ble introdusert i 1981. B-klasse ble en av de populære bobilmodellene i Europa og kom i flere utgaver. Den foreløpig siste er Hymermobil B Dynamic Line, som kom på markedet våren 2016.

Halvintegrerte ML-T 570 er en av de to jubileumsmodellene fra Hymer. Foto: Hymer.

Jubileumsmodeller på Mercedes
De siste årene har Hymer også lansert to modeller på Mercedes Sprinter. Det er halvintegrerte ML-T 570 og helintegrerte ML-I 570. Disse får æren av å være konsernets jubileumsmodeller i bobilmarkedet med tilleggsbetegnelsen ”60 Edition”.

De to jubileumsmodellene kan i utgangspunktet registreres under 3500 kg, men Bobilverden antydet ved lanseringen for to år siden at det kan være fornuftig å vurdere registrering med høyere vekt, Men: Hymer forteller i en pressemelding at de i jubileumsmodellene har tatt i bruk den nyeste lettvektsteknologien og nevner spesielt teknologien for å montere møblene på en sikker måte. Det er noe usikkert hva dette har betydd for egenvekten, men det skal altså ha gjort disse modellene lettere.

Jubileumsmodellene har selvfølgelig fått et synlig ”jubileumspreg” utvendig. I interiøret er det også gjort en oppgradering med et antall forbedringer som for eksempel nye sengeløsninger, to-fargede overskap i høyglans, et spesielt laminatbelegg på kjøkkenbenken og spisebordet skal være spesielt fingeravtrykkvennlig og skal derfor holde seg rent lenger. På den tekniske siden inkluderes tilbehør som 32” TV med DVD-spiller, ”Hymers eget Smart Multimedia System”, Oyster parabol, navigasjon og ryggekamera.

Hymers nye “alt-i-ett-kontroll” – Smart Control. Foto: Hymer.

Ny ”Smart Control”
Hymer benytter anledningen til også å lansere sitt konsept ”Hymer Smart Control” hvor du blant annet kan sjekke vannivå og batteristatus via navigasjonssystemets kontrollpanel. Ytterligere funksjoner vil bli knyttet til dette betjeningssystemet etter hvert.
Bernhard Kibler forteller at Hymer også arbeider med løsninger for å betjene og lese av systemet fra mobile enheter. Dette vil bli introdusert ”snart”, sier han og framhever at dette er viktige skritt i utviklingen av bobilene.

Det nye kontrollsystemet vil inngå i jubileumspakkene i ”60 Edition” og i Dynamic Line, men vil også bli lansert for andre modeller med det første, fortalte Kibler.

Les også: Camping på museum

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *