Trafikkstasjonene fortsatt stengt etter påske

For å begrense koronasmitte holder Statens vegvesen fortsatt trafikkstasjonene stengt til og med 17. april. Kontrollhallene holder åpent for blant annet bobilforhandlere.

Skal du hente skiltene dine på trafikkstasjonen må du vente litt til.

De nye helserådene som kom i går etter middag betyr at Vegvesenets tiltak fortsetter slik de er også i uken etter påske, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Fredag 3. april skrev Statens vegvesen på sin hjemmeside at trafikkstasjonene ville gradvis åpne i slutten av uke 16. Dagen etter var denne informasjonen slettet og informasjonen er nå at trafikkstasjonene holder stengt hele uka.

– Vi følger helsemyndighetenes anbefalinger og gjør løpende vurderinger av hva som er forsvarlig. Vi jobber med tiltak som kan gjøre det aktuelt å åpne trafikkstasjonene delvis igjen, men dette krever en del planlegging, sier direktør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

Stengingen innebærer at alle skranketjenester er helt stengt, det er ikke mulig å gjennomføre teoriprøver og oppkjøringer er avlyst til og med 17. april. Tilbudet av kjøretøykontroller i hall er redusert, men for eksempel bobilforhandlere kan bestille time for godkjenning av bobiler som skal utleveres.

– Det er heldigvis mye du kan gjøre selv, og jeg anbefaler alle å ta en tur innom vegvesen.no for å se om du kan ordne det du trenger hjemmefra istedenfor å måtte vente til vi åpner igjen. Så er det klart at ikke alt lar seg løse på den måten, og vi jobber med å finne løsninger på dette – både nå mens vi er stengt, og også hvordan vi skal ta det igjen når vi gjenåpner, sier Dreyer, som ikke angir en åpningsdato.

Oppdatert 17.04.20: Trafikkstasjonene åpner for timebestilling

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Skal du hente ut eller levere inn skilt til bobilen?

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *