Halve Norge har endret sommerferieplaner etter koronakrisen

Nær halvparten av de spurte i en fersk undersøkelse svarer at de har endret planene for sommerferien etter koronakrisen.

Syv av ti sier de vil foretrekke å reise med bil, bobil eller mc når de ferierer i Norge. Foto: NAF.

– Reiserestriksjoner og en endret økonomisk hverdag gjør at svært mange nå endrer ferieplanene sine, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF i en pressemelding.

Mer enn en tredjedel, 35 prosent, har endret sommerferieplanene på grunn av reiseforbud. Ytterligere 12 prosent har endret ferieplanene på grunn av økonomi.

Det kommer frem i en fersk landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Infact på oppdrag for NAF.

– At så mange har endret planene sine allerede, sier mye om hvordan usikkerheten vi nå lever med raskt påvirker planene vi legger fremover, sier Ryste.

Ferie i Norge
Når så høy andel svarer at de har endret planer på grunn av reiserestriksjoner, er det sannsynlig at mange flere nå ser for seg å feriere hjemme i Norge. For de som skal feriere i Norge er det bil som gjelder:

– Nesten seks av ti, 58 prosent, sier de vil foretrekke å reise med bilnår de ferierer i Norge. Legger vi til bobil og MC er vi oppe i syv av ti. Så det kan bli folksomt på veiene våre i sommer, særlig hvis de strengeste tiltakene som hytteforbudet og at maks fem personer kan være sammen i grupper utendørs er opphevet innen den tid, sier Ryste.

Oppdag nye steder
Heldigvis har vi både godt med plass og varierte tilbud for folk som ønsker ferieopplevelser i Norge.

– Omveier er ofte snarveier til gode opplevelser sier vi i NAF, i hvert fall når det gjelder ferieturene. Når veien er målet har vi tid til å stoppe  opp og søke nye opplevelser og inntrykk, sier Ryste.

NAF og Norsk Kulturarv har i fellesskap plukket ut 32 strekninger som  er gode, lengre og interessante alternativer til store gjennomfartsveier. Langs “Norges beste omveier” finner du attraksjoner, kulturminner, familieaktiviteter og turmuligheter du kanskje ikke har tenkt på tidligere.

Veivedlikehold
Trygghet på og langs veien er viktig når mange skal legge ut på bilferie i Norge. NAF er glad for at Stortinget er blitt enige om å bevilge én ekstra milliard til vedlikehold av vei og jernbane, som en del av tiltakspakkene for å begrense skadene av koronatiltakene for norsk næringsliv. Stortinget har også signalisert at det kommer nye milliarder til fylkesveiene.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  2 comments for “Halve Norge har endret sommerferieplaner etter koronakrisen

 1. Jeg ser at stortinget har bevilget en ekstra milliard til veivedlikehold.Det er tvingende nødvendig at en del av disse pengene brukes til renhold og desinfisering av toalettanlegg og rasteplasser.Hittil har dette vært en forsømt oppgave.Oppgaven bør eventuelt «outsources» til profesjonelle aktører.Det er ikke å forvente at de som brøyter og salter om vinteren, er kvalifisert til å vaske toalett om
  sommeren.
  Den forventede økning av besøk på campingplasser, må også møtes med bedre og hyppigere renhold av toalett og sanitæranlegg .
  Selv om jeg i de senere år har registrert en kvalitetsforbedring på dette området, vil jeg likevel hevde at Norge står noe tilbake sammenlignet med plasser på kontinentet.
  Jeg har erfaring fra Frankrike , der renhold på sanitæranlegg nærmest er en kontinuerlig prosess.En gang daglig lukker man ned anlegget , desinfiser og høytrykksspyler overalt og i tillegg er det rengjøringspatruljer som hele dagen foretar vanlig renhold.
  Koronapandemien krever økte tiltak på dette området, så for heller plassene innkreve et hygienetillegg.Det tror jeg de fleste er motivert til å betale.

  • «Den forventede økning av besøk på campingplasser, må også møtes med bedre og hyppigere renhold av toalett og sanitæranlegg .»

   Enig med deg. 👍
   Renhold og hygiene er viktig, enten det er virus i aksjon eller ei.
   Om de besøkende kunne oppføre seg ved å forlate stedet slik de ønsker å finne det selv, ville mye være gjort.
   Våre erfaringer gjennom noen år ‘på hjul’, er at mange skylder på utenlandske turister, men for å si det rett ut, jammen er det mange Ola Dunk’er som bør se seg kraftig i speilet også. 😠😡

   Vi får håpe at vi får bevege oss litt rundomkring med rullehyttene våre denne sesongen også. Selv om det skulle bli begrenset til innenriks opplevelser, har vi fremdeles mye å glede oss til. Norge er fantastisk, også som ferieland! 👌😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *