To under og en over 6 meter i Pössls nye Summit Prime

Pössl introduserer med 2020-modellene sitt nye SkyRoof – et stort panoramavindu over førerhuset. Lys og luft er stikkordet for innovasjonen som er utviklet sammen med Dometic.

SkyRoof – panoramavinduet som kan åpnes. Foto: Knut Randem.

I samme åndedrag som Pössl lanserer sitt nye SkyRoof antyder de også noen for å ha lekket sine planer til konkurrenter. Selv måtte de utsette introduksjonen fra i fjor til i år fordi de ikke var fornøyde med resultatet de hadde i fjor, heter det i presseinformasjonen fra selskapet. Nå mener de resultatet har blitt vesentlig bedre.

Det viktigste med SkyRoof er åpenbart at det kan åpnes. Dermed får man ikke bare lys, men også luft inn gjennom et stort takvindu. Den første modellen som får det nye takvinduet er Pössl Summit 640 Prime i 2020-utgave fulgt av ditto 540 og 600 Prime.

Den lengste av de tre modellene har sengene på langs. Foto: Pössl.

Vasken henger på den svingbare veggen som skjuler dusjen. Denne størrelsen har badet i 600 og 640. Foto: Pössl.

Det er selfølgelig ikke bare lengden som skiller de tre modellene fra hverandre. Den korteste er 542 cm, den mellomste 599 cm og den største 639 cm lang. Den mellomste har flere gode detaljer enn minstemann, og den største er ”perfeksjon og eleganse”, for å bruke Pössels egne stikkord i sammenligningen. De to lengste blir endog kalt ”linere” i den nye brosjyren.

Interiørmessig er det et par viktige forskjeller. De to korteste har dobbeltsenga på tvers, den lengste har to enkeltsenger i kjøreretningen. De to lengste har litt større bad og et ekstra skap mellom seng og kjøkkenbenk.

De tre Prime-modellene har foruten SkyRoof blant annet fått kjøleskap som kan åpnes fra begge sider, et nytt belysningskonsept med blant annet indirekte belysning, lampe på b-stolpen og lys rundt salong- og takvindu, det Pössl kaller premium møbler og ikke minst en svingbar dusjvegg, kjent fra tidligere modeller, som skjuler toalett og vask mens du dusjer.

En titt gjennom Pössl Summit 540 Prime. Foto: Knut Randem.

Det ”hengselløse” kjøleskapet kommer kanskje ekstra godt til sin rett i en bybobil der du noen ganger står ute og andre ganger inne når du skal i kjøleskapet på enden av kjøkkenbenken. Da er det kjekt å kunne åpne fra den siden der du står. Dette kjøleskapet er ikke en unik løsning for Pössl, men finnes også i en rekke nye modeller fra andre produsenter.

De tre Pössl Summit Prime er 205 cm brede. De kan leveres på Citroen, Peugeot og Fiat og i flere fargevarianter.

Pösssl Summit Prime måler 258 cm på strømpelesten. Foto: Knut Randem.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “To under og en over 6 meter i Pössls nye Summit Prime

  1. Samme vindu som i en Dreamer bybobil ( men vinduet kan ikke åpnes der). Den har også separat dusj og toalett. 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *