Når unge bobil-konstruktører får gjøre som de vil

Adventure van. Dette må ha vært konstruktørenses våte drøm. Her har de fått lov til å bruke alle virkemidler for å lage en bobil som passer til de unge og aktive sportsutøverne. Hva med klatrevegg bak og hengekøye på taket? For å nevne noe av det mer kuriøse.

Sunlights konseptbil Cliff 4×4 Adventure van. Foto: Knut Randem.

På Caravan salon i Düsseldorf var Adventure van merket tydelig – ikke til salgs. Foto: Knut Randem.

Det er Sunlight som har latt sine konstruktører lage en spesialmodell av sin bybobil Cliff. Den har fått navnet Adventure van og er en riktig så sporty Fiat på 4×4 understell. Med drift på alle hjul skal den kunne komme fram til alle mulige og umulige steder den unge (eller litt eldre) sportsutøveren har tenkt seg.

Ikke til salgs
Dette er en konseptbil, som det heter når man ikke har bestemt seg for om det finnes et virkelig marked. Men det kan likevel være morsomt å ta en titt på detaljene de har inkludert i denne «bybobilen». Den har forresten skyvedører på begge sider.

Skal du opp på taket må du bruke klatreveggen bak. Foto: Halstein Sørebø.

Skal du opp på taket må du bruke klatreveggen som er plassert på og rundt bakdøra. Du må altså kunne klatre litt for å komme opp til hengekøya(!) som kan festes på taket. Den er solid festet med teleskopstenger, som inni bilen benyttes til alt fra oppheng for surfebrett til holdere for gjestesenga.

På taket er er det plassert fire solide lyskastere. Der er det også en vinsj med 500 meter wire. Den skal visstnok være spennende å bruke når du gjør triks på et brett i en foss. Eller som privat skiheis…

Senga brettes fram over salongen. Legg også merke til avsuget fra forbrenningstoalettet, som befinner seg i et skap. Foto: Knut Randem.

Inne kryr det av detaljer. Sunlight Cliff 4×4 Adventure van har et forbrenningstoalett gjemt i et lavt skap og en dusj du kan bruke både ute og inne. Dusjkaret befinner seg under gulvet og dusjforhenget kan også benyttes rundt toalettet. Her finner vi også en helt spesiell sengeløsning du «bretter» ut over salongen, en oppblåsbar gjesteseng kan plasseres i tre ulike høyder bak, mobil kjøl og frys og et musikkanlegg du kan ta med deg ut av bilen. Og massevis av opphengsmuligheter for utstyr og bagasje.

Her er det opphengsmuligheter overalt. Stengene surfebrettet ligger på kan brukes til hengekøya på taket eller som holdere for gjestesenga bak. Her henger dusjforenget under. Foto: Knut Randem.

Dette er en modell for de få(?) med spesielle interesser, men det blir spennende å se om noen av detaljene finner veien inn i litt mindre sprelske Cliff-varianter.

Joda, hengekøya på taket kan brukes. Foto: Knut Randem.

Sunlight Cliff 4×4 Adventure van er laget i forbindelse med Sunlights 15 års jubileum. I de Cliff-modellene som du faktisk kan kjøpe har Sunlight laget jubileumsmodeller med betegnelsen XV – lest som romertall 15. De har en mer konvensjonell innredning, men dyrker sitt unge image. Det er verd å merke seg at isofix har blitt standard i Sunlights bybobiler. Også andre modeller fra Sunlight har fått sine XV-utgaver – se lenke under.

Adventure van var utstilt på Caravan salon I Düsseldorf, men det ene eksemplaret fant ikke veien til Caravanmessen på Lillestrøm.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Jubileumsmodeller i spennende design

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *