Oppdageren er tilbake i sin fjerde generasjon bybobil. Nå på Sprinter

Den britiske oppdageren James Cook har gitt navn til Westfalias store bybobil under 6 meter. Den fjerde generasjonen James Cook fikk sin verdenspremiere på Caravan salon for noen uker siden. Bak har den en interessant detalj…

Her er soverommet utvidet til 207 centimeter. Foto: Knut Randem.

James Cook 2020 har fått en slide-out bak. Den forlenger bobilen mange nok centimeter til at sengene bak får full lengde i kjøreretningen. Med slide-out holder James Cook seg under 6 meter på lengden når du kjører.

Denne modellen leveres i tre ulike utgaver. Utgaven med høyt tak og ekstra dobbeltseng oppunder taket er trolig den mest aktuelle for Norge. Den registreres for fire personer.

Med høyt tak får du denne senga som kan trekkes ut når noen skal legge seg der oppe. Foto: Knut Randem.

I tillegg leveres James Cook uten det høye taket i to varianter – med og uten hevetak. I hevetaket er det to soveplasser. Begge har en innvendig takhøyde på 190 cm i kjøreklar stand.

På dette vidvinkelbildet er salongbordet fjernet. Foto: Westfalia.

James Cook registreres for vekt inntil 3500 kg (nyttelast er ikke oppgitt), er 594 cm lang og 205 cm bred. Den er 338 cm høy (de andre er 285 og 292 cm). Varianten uten hevetak kan etter norske regler kun registreres for to personer. De to med fire sengeplasser registreres for fire personer.

Modellen leveres enten med seks-trinns manuell girkasse eller syv-trinns automatgir. Utstyrspakken fra Mercedes kan utvides etter behov og ønsker.

Her er soverommet forlenget. Foto: Knut Randem.

Soverommet forlenges til 207 centimeter i løpet av de 40 sekundene det tar å kjøre ut slide-outen bak i bilen.

God plass på badet, men alt skjer på samme gulvflate. Foto: Westfalia.

Interiøret er holdt i hvitt og grått. Kjøkkenbenken har den tradisjonelle plasseringen i en bybobil, delvis foran døråpningen. Badet med vask, toalett og dusj har godt armslag. Vi lar ellers bildene tale for seg.

Denne lave varianten av James Cook var utstilt på Caravanmessen. Foto: Knut Randem.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *