Sydenstrender i Sverige?

Syden så nær? Foto: VisitSweden Norge.

Du trenger verken å dra langt eller ha et høyt budsjett for å bo rett på stranda i sommerferien. Visit Sweden reklamerer friskt for flotte campinganlegg med prima plassering – bare et steinkast fra finkornet sand og skvulpende bølger! Her er deres ti forslag.

En skulle kanskje ikke tro det, men enkelte steder i Sverige minner faktisk veldig om Syden om sommeren, mener pr-organet. Langs den svenske kysten bugner det nemlig av hvite finkornede sandstrender, uteserveringer ved vannkanten, og søt musikk som danser ut av høyttalerne. Og det beste med det, er at Syden-Sverige bare ligger en kjøretur fra Norge – og heller ikke krever et høyt feriebudsjett, ettersom svenskene kan skilte med en rekke campingplasser langs kysten.

Nedenfor tipser Visit Sweden om 10 campinganlegg med umiddelbar nærhet til noen av Sveriges aller fineste strender…

Skrea Camping & Stugby i Falkenberg
På dette 4-stjerners campinganlegget bor du bare et steinkast fra barnevennlige Skrea Strand: en to kilometer lang strand med høye sanddyner og langgrunt vann. Stranden kan skilte med kiosker og spisesteder, lang badebrygge, pittoreske gamle badehytter, og tilgang til tennis, boccia og minigolf like i nærheten. Campingplassen byr på både lekeplass, restaurant, frokostservering og kafé, og du du kan bo i både hytte, på vandrerhjem eller i medbrakt vogn, bobil eller telt. Uansett hvordan du innlosjerer deg, får du oppleve Hallands idylliske kyst, samtidig som du bare befinner deg tre kilometer fra Falkenberg sentrum: En koselig liten by med deilige restauranter som pizza-favoritten Lilla Napoli, Falkenberg Golfklubb, fiskeelven Ätran, friluftsområdet Vallarna med masse gøy for barna, og Hallandsleden som er perfekt for fotturer.

Orsa Camping i Dalarna
Takket være den kilometerlange og familievennlige sandstrand som strekker seg langs hele Orsa Camping, kalles dette «Dalarnas Riviera». Og frister det ikke med et dupp i Orasjön, har den 4-stjerners campingplassen også et temperert bassengområde bestående av tre basseng, to sklier og et piratskip for de minste. Her bor du enten i hytte, på vandrerhjem, eller i vogn, bobil eller telt, og nyter godt av fasiliteter som spisesteder, lekeplass, spillhall og barneklubb med skattejakter og piratskole. Like i nærheten finner du dessuten utfluktsmål som Orsa Björnpark, villmark med heftig natur, Zornmuseet, og steder med konserter og andre kulturelle happenings.

Böda sand camping Øland. Foto: camping.se.

Böda Sand på Öland
Har du aldri vært på Öland, er det på tide at du kommer deg dit. Og når du besøker Sveriges nest største øy, er det ett stopp som nærmest er obligatorisk: nemlig Böda Sand: campinganlegget med 5 stjerner, kjent fra TV-serien Camping på Öland – beliggende ved Sveriges lengste sandstrand! Her finner dere to mil med finkornet hvit og myk sand, vannsport, strandvolleyball og beach club med restaurant og after beach. Stranden og campingplassen er som et paradis å regne for barnefamilier, med badeland, underholdning, barneklubb, butikker, morgenyoga, bakeri, minigolf og et drøss av andre aktiviteter. Öland kan dessuten friste med blant annet idylliske sykkelveier langs prærie-aktige områder og små rødmalte hus, genuine kafeer fulle av sjarm, dyrepark og kamelranch og Michelin-restaurant.

KronoCamping Lidköping i Västsverige
5-stjerners anlegg rett ved innsjøen Vänerns fine sandstrand. Campingen tilbyr masse ulike aktiviteter, som segway, sykkel, tråbil, ridning, minigolf, gym, badstue, temperert basseng, boblebasseng med relaxavdeling og aktivitetshus, og huser i tillegg den populære restauranten Sjökanten. Vil dere finne på noe utenfor anlegget en dag, skorter det heller ikke på alternativer: Lidköpings sentrum ligger bare er 15 minutters gange unna, og i nærheten finner dere også Läckö slott, Skara Sommarland, Rörstrands Center og fjellområdet Kinnekulle.

Ystad Camping i Ystad
Fin familiecamping i Ystad i sydøstre Skåne, bare et steinkast fra Sandskogens fantastiske sandstrand. Her har dere også den vakre middelalderbyen Ystad og alle Österlens severdigheter for deres føtter – et kulturlandskap med idylliske landeveier, små fiskelandsbyer, gårdsbutikker, eplelunder og grønne enger. På campingplassen finner dere butikk, kafé og restaurant, og lekeplass, og barneklubb. Og sover gjør dere enten i medbrakt telt, vogn eller bobil, eller i en av de koselige og velutstyrte hyttene.

Sudersand Resort på Gotland. Foto Camping.se.

Sudersand Resort på Gotland
På kulturøya Fårö (nordøst for – og en del av – Gotland), finner dere en av Gotlands aller fineste og mest barnevennlige strender – Sudersand Strand. Og på firestjerners Sudersand Resort bor man aldri mer enn 150 meter fra den! Her finnes også minigolf, badetønne, basseng med sklie, lekeplass og steinovnsbakeri, og veien er heller ikke lang for å utforske øyas fantastiske raukeområde, Fårö fyr og naturreservatet Ulla Hau.

Björkängs Havsbad i Varberg
I den lille surfebyen Varberg, på «Hallands Riviera», ligger Björkängs Havsbad. Her camper du like ved en lang og barnevennlig sandstrand som er et perfekt tilholdssted på varme dager. Det tilbys dessuten kitekurs på stranden, for den som vil bryne seg på en våt og frisk utfordring. Anlegget byr også på restaurant med trubadur, minigolf, boccia-, fotball- og volleballbaner, lekeplass, barneklubb og oppblåsbare hoppeattraksjoner. Vil du se mer av området rundt campingplassen, finner du koselige gågater, butikker, spisesteder og sommerunderholdning i Varberg sentrum, samt Varbergs fästning – en majestetisk bygning med aner fra middelalderen.

Falstebro resort. Foto: VisitSweden Norge.

Falsterbo Resort i Skåne
I skånske Falsterbo finner du Falsterbo Resort – et trestjerners anlegg i ny regi, som har fått et reelt ansiktsløft før 2017-sesongen. Her bor du i et klassisk badeby-miljø, like ved Falsterbo Strandbad – en milelang sandstrand og Skånes eldste friluftsbad. Falsterbo Resort satser stort på underholdning, og i høysesongen blir det arrangert både barneklubb med aktiviteter som sandslottkonkurranse, minidisco og skattejakt, musikkquiz og kveldsshow. I nærheten finnes også golfbaner, pittoreske fiskelandsbyer, koselige restauranter og mulighet til å beskue flere tusen fugler.

Siljansbadets Camping i Rättvik
I Rättvik – midt i Dalarnas hjerte – ligger firestjerners Siljansbadets Camping, og den barnevennlige og langgrunne sandstranden Siljan strand strekker seg langs hele campingen. Stranden byr på både en lang, flott brygge og en lekepark med noe for barn i alle aldre, imens campinganlegget også kan friste med minigolf, sykkelutleie, spillehall, barneklubb, tråbåter og kanoer. Rättvik har dessuten svømme- og bowlinghall, gokart, travbane, golfbaner og Dalhalla – kjent for å være en av de mektigste og mest unike utendørsarenaene i Europa – hvor det arrangeres en rekke konserter.

Ystad camping. Foto: Camping.se.

Möteplats Borstahusen i Landskrona
Firestjerners moderne campinganlegg, bare et steinkast fra den lange sandstranden ved kanten av Öresund – med utsikt mot Ven og Danmark. I tillegg til fantastiske og barnevennlige bademuligheter, tilbyr Möteplats Borstahusen spa, sykkelutleie, butikk, restaurant, gatekjøkken og kafé, lekeplass, minigolf og 36 golfhull. Du bor på en av de mange hyttene, på vandrerhjem eller i medbrakt telt, vogn eller bobil. Det meste utenfor campingplassen ligger dessuten i behagelig avstand for en dagsutflukt – enten du vil spille golf på en av områdets mange baner, dra på fisketur, besøke den vakre øya Ven, shoppe i Landskrona, gå på museum eller tusle i gatene i koselige Helsingör.

Du finner detaljer om plassene på www.camping.se.

Fra pressemelding

Del dette med andre:

  1 comment for “Sydenstrender i Sverige?

  1. Hei,
    Har dere overnattings muligheter fra ca 20.07.18 for 3 stk campingvogner

    Mvh Anniken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *