Åpner for fri etablering av bobilplasser

Bergen er vertskap for sykkel-VM 2017 og åpner for fri etablering av parkering for bobiler. Foto: Knut Randem.

Det ventes at sykkel-VM vil trekke mange bobiler til Bergen. Byen har fra før av 28 plasser, men det blir minst 500 og kanskje så mye som 2000 bobilplasser i byen og omegn under VM i september.

Alle, som har en plass de kan leie ut, får lov til å etablere bobilplass under VM – uten å søke om lov. Selv åpner Bergen kommune for at idrettslag kan drifte 500 plasser på kommunale tomter fordelt rundt i bydelene.
– Vi trenger at folk melder sin interesse og synes det er topp om folk ønsker å bidra med bobilplasser, sier Arild Olsen Vang, samferdselskoordinator for sykkel-VM til Aftenposten.

Grunnen til kommunens rause holdning til å etablere parkeringsplasser for bobiler den uka sykkel-VM varer er frykten for at bobilene skal plassere seg vilkårlig langs løypene.

De 500 plassene kommunen tilrettelegger for vil koste cirka 400 kroner døgnet. Privatpersoner som etablerer plasser kan ta hva de vil for plassene sine. Kommunen regner med at det vil være behov for mellom 1000 og 2000 plasser for bobiler under sykkel-VM.

Det er antakelig mer korrekt å karakterisere disse plassene som parkering og ikke bobilplasser. Det er nemlig ikke sikkert du får andre tilbud enn den grunnen du står på.

Sykkel-VM i Bergen starter 16. september og avsluttes 24. september. Start og mål for konkurransene vil være i sentrum av Bergen så om du vil se etter en bobilparkering langs løypene så ser du kartet for de ulike konkurransene her.

Bergen kommune har også laget et innbyggerkart for sykkel-VM. Det finner du her.

Ekstern lenke: Sykkel-VM i Bergen

Del dette med andre:

  2 comments for “Åpner for fri etablering av bobilplasser

  1. Jeg har plass til to biler. 14-21 sept. Med strøm. Dette er ved siden av mitt hus. Jeg har lang innkjøring til garasjen med asfalt som kan benyttes.
    441 bussen til byen. Eventuelt ut mot Sotra eller Askøy. ca 15-17 minutter å gå til storavatnet terminal
    /jonesh at online dott no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *