Stor interesse for campinglivet. 80 000 messebesøkende på to dager

Hovedlanseringen av årets bobilnyheter skjer normalt om høsten i Düsseldorf, men messa CMT i Stuttgart er en god nummer to. CMT arrangeres denne uka for første gang etter pandemien og får rekordbesøk.

Både store og små, kjente og ukjente bobilprodusenter er på plass når CMT kan arrangeres for første gang på tre år. Foto: Knut Randem.

I to år har CMT meldt pass for pandemien, men i år smeller messa til med utsolgte haller og stor interesse fra publikum. Den første helga var det lørdag og søndag 80 000 besøkende på messa, men den skal holde åpent hele uka og kommende helg. Om interessen holder gjennom uka bør det nærme seg rekord.

CMT er egentlig en reiselivsmesse, men den har utviklet seg til å bli meget stor på bobil, campingvogn og utstyr. Vi merker at bobilprodusentene i år har færre nyheter å varte opp med enn vanlig. Vi regner med at de er noe tilbakeholdne med nyheter på grunn av den vanskelige leveringssituasjonen.

En av de tydelige trendene på CMT er at stadig flere produsenter forlater Fiat som leverandør av understell. Leveransene er for små til å opprettholde Fiat som chassisleverandør. Produsentene har i stedet søkt til Ford, Mercedes-Benz, MAN og Volkswagen for å ha noe å bygge bobiler på. Resultatet blir slett ikke noe dårligere.

Det vi registrerte ved vårt besøk i Stuttgart sist helg var at svært mange nå retter blikket mot Ford. Når det gjelder innredning synes vi å merke en tilbakevending av de franske sengene. Det kan bli spennende å se hvordan de blir tatt i mot i markedet. De er utvilsomt plassbesparende.

Bobilverden.no har allerede levert de første nyhetssakene fra messa. I de kommende ukene vil det komme flere produktnyheter fra redaksjonen.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *