Globebus Go på Ford

Den nye Dethleffs Globebus Go T15 er kompakt som en bybobil, holder seg under 6 meter og er slankere enn de fleste andre halvintegrerte bobilene.

Globebus Go er nå på Ford. Foto: Knut Randem.

Utgangspunktet for den nye Globebus Go T15 er Ford Transit, 2 liter med 130 hk. Den holder seg nær sagt selvfølgelig under 3500 kg. 2023-modellen skiller seg ikke så mye fra tidligere modeller i innredningen. Den vesentligste endringen er overgangen fra Fiat til Ford.

Dethleffs lover at Globebus Go er godt isolert. Samtidig kan den også leveres med en vinterpakke.

Lyst interiør. Dobbeltsenga bak er plassert på tverrs for å holde lengden under 6 meter. Foto: Knut Randem.

Om en bobil holder seg under 6 meter kan du være ganske sikker på at den har en tverrstilt dobbeltseng bak. Slik er det også i T15. I tillegg kan det innredes en soveplass i salongen, men dette er en typisk bobil for to personer. Dobbeltsenga er høy slik at det blir god plass under til garasje og oppbevaring. Et uttrekkbart trinn gir bedre tilgang til senga.

Med en ekstra lem for enden av benken bedres arbeidsplassen. Foto: Knut Randem.

På teknisk side legger vi merke til at kjøkkenet, som har to bluss på koketoppen, er utstyrt med kompressorkjøleskap. Kjøkkenbenken har en klaff på enden slik at det blir en forlengelse av denne.

Et kompakt og effektivt bad til alle behov. Foto: Knut Randem.

Et kombinert bad med toalett, dusj og vask befinner seg vis a vis kjøkkenet. En skyvevegg skjermer av for dusjen når den skal benyttes.

Salongen har fire sitteplasser og de tre som kan sove i bobilen vil også sitte godt rundt bordet når de spiser.

Salongen har fire sitteplasser. To i stolene og to i en sofa til venstre. Foto: Knut Randem.

Overgangen til Ford gir en del flere hyller over førerhuset. Disse kan være gode å ha til reiselitteratur og annet det kan være greit å ha enkel tilgang til når du er på farten.

Hyllene mange vil sette pris på. Foto: Knut Randem.

Dersom du ikke liker tverrstilt seng bak, må du øke lengden på Globebus Go med 70 cm. Da får du Globebus Go T45 med langsgående enkeltsenger. Ellers er de to modellene ganske like.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Globebus Go på Ford

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *