Ståtrehjulingen du kan ta med deg i garasjen

På bilutstillingen som åpner i Genève i dag viser Volkswagen to nye konsepter: Den kule og kompakte Cityskater, som er en produksjonsklar «siste etappen helt fram» surfer, og det scooterlignende konseptkjøretøyet Streetmate.

Streetmate og Cityscater er to nyheter fra Volkswagen. Foto: Pressemelding.

Mens Streetmate først og fremst konkurrerer med el-sykler vil Cityskater være den lette og enkle ståtrehjulingen som er lett å putte i garasjen på bobilen.
Streetmate er for lange strekninger og veier 65 kg. Det er også med på å gjøre den uaktuell i de fleste bobiler. Citiyskater derimot veier kun 15 kg.

To framhjul og ett bakhjul: Cityskater er designet for den siste etappen, for eksempel fra parkeringsplassen, bussen eller toget – og helt fram til destinasjonen. Konseptet har tre hjul, med elektrisk motorisert bakhjul. Slik beskrives nyvinningen i en pressemelding fra Volkswagen.

Et brett til hver fot. Hold deg fast og kjør inntil 20 km/t. Foto: Pressemelding.

I motsetning til et konvensjonelt skateboard eller en scooter, har Cityskater et fotbrett med ett hjul for hvert bein. Et kontrollstag gir den nødvendige stabiliteten, med en styreteknikk ikke ulik den du bruker når du står på ski – skateboardet styres intuitivt ved å flytte vekt fra det ene benet til det andre.

Mobilitet ut av bagasjerommet
Cityskater er et mobilitetssupplement for urbane rom, som kan foldes sammen for å passe i nær sagt ethvert bagasjerom. Det kan foldes ut igjen og være klart til bruk på sekunder. Kontrollstaget blir brukt for å starte, akselerere og bremse det doble brettet.

Sammenleggbar og lett. Foto: Pressemelding.

Marsjfarten er omtrent som på en sykkel (20 km/h), noe som er perfekt for å tilbakelegge distanser som er for lange til å gå til fots. En krengningsvinkel på 22 grader gjør kvikk svingkjøring til en lek. Den elektriske motoren yter 350 watt, mens litiumbatteriet har en kapasitet på 200 Wh. Det kan lades opp til 50 prosent ytelse på mindre enn én time fra en vanlig 230-volt stikkontakt. Rekkevidde ved halv ladning: 7,5 km. Dette økes til rundt 15 km ved fulladet batteri. Så sant det finnes tilgjengelig stikkontakt, kan Cityskater også lades i bagasjerommet på bilen, eller på toget, heter det i pressemeldingen.

Under 15 kg
Målet er å få godkjenning for bruk på sykkelstier. Cityskater er 850 mm lang, og har en høyde på 117 cm når den er utfoldet. Den kan bære en vekt på 120 kg. Den takler stigninger på opptil 10 prosent. Den blir levert med front- og baklys, horn, og skivebremse bak. Når den foldes sammen, er høyden bare 33 cm – noe som også gjør at den lett kan plasseres i bobilens garasje.

Volkswagen har ikke oppgitt når denne ståtrehjulingen vil være i handelen. Prisen er heller ikke kjent.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *