Reiser du etter den beste maten? Her er de beste matlandene

To land er de viktigste matlandene. Begge er i Europa og greit tilgjengelige med bobil. Hvilket land synes du er det beste matlandet? Og kunne du tenke deg å velge reisemål etter maten landet kan by på?

Det italienske kjøkken har flest tilhengere i Norge. Foto: Pressemelding/Ticket.

Det er ingen tvil – Italia er i særklasse det beste kulinariske landet å besøke i følge Tickets Kantar SIFO undersøkelse. En fjerdedel av oss synes at Italias gastronomiske opplevelser frister mest. Frankrike, som også blir ansett som et av verdens fremste kulinariske land foretrekkes av 12 prosent.

– Få land er så tett forbundet med mat som Italia. Pasta, pizza, ulike ostesorter som mozzarella og parmesan, og selvfølgelig spesialitetene prosciutto, parmaskinke og salami. Listen kan gjøres lang, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef hos Ticket Feriereiser i en pressemelding der resultatet av undersøkelsen offentliggjøres.

Maten vi spiser på ferien har ofte stor betydning for reisens helhetsopplevelse. Derimot kan matpreferansene variere. I følge undersøkelsen er Italia det i særklasse beste landet å besøke for matens skyld. Italia rangeres som det beste matlandet av 25 prosent av de spurte. Det er et hopp ned til nummer to, Frankrike, mens Hellas og Spania deler 3. plassen.

Norge er stor sett enige om at Italia er det beste matlandet med unntak av de over 66 år som foretrekker Frankrike (16 prosent) fremfor Italia (11 prosent). Mens i den yngste aldersgruppen (18 – 29 år) er Italia enda mer dominerende da hele 38 prosent mener landet er best på mat. Menn og kvinner er enige om at Italia er best, mens litt flere menn enn kvinner holder en knapp på Frankrike som nummer to (14 vs 10 prosent).

Hvilket land tror/mener du er det beste matlandet å besøke? Her er svarene fra undersøkelsen:
Italia, 25 prosent
Frankrike, 12 prosent
Hellas, Spania 3 prosent
Japan, Thailand, Tyrkia, 2 prosent
Andre, 10 prosent
Usikker, vet ikke, 39 prosent
Kilde: Ticket Kantar Sifo undersøkelse, riksrepresentativt utvalg

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *