Statens vegvesen har åpnet døra

I det stille har Statens vegvesen åpnet døra på gløtt for godkjenning av andre enn samfunnskritiske kjøretøy. Men kapasiteten er begrenset.

Det har vært full stopp i typegodkjenningen av bobiler. Illustrasjonsfoto: Knut Randem.

Fredag la Statens vegvesen i det stille ut informasjon om at de har en begrenset kapasitet til å ta i mot kjøretøy til godkjenning fra næringsaktører også når kjøretøyet ikke er av samfunnskritisk betydning.

– Vi ønsker å bidra til å holde samfunnet i gang og redusere de negative konsekvensene av koronatiltakene, sier avdelingsdirektør for kjøretøyavdelingen, Espen Andersson i meldingen de la ut.

– Vi understreker at vi ikke har full drift, vi kan dessverre ikke tilby timer alle steder. Timer tilbys i den grad vi har kapasitet, sier han.

Meldingen ble ikke lagt ut i de kanaler der pressen vanligvis får løpende informasjon. Etter det Bobilverden.no erfarer var dette heller ikke kjent for sentralstyret i NBCC da de vedtok sin uttalelse i går.

Den åpningen Statens vegvesen beskriver her går ikke langt nok til å tilfredsstille de kravene NBCC stiller i sin uttalelse, bekrefter kilder i NBCC overfor Bobilverden.no.

Oppdatert 1. april: I et svar til NBCC i dag har Samferdselsdepartementet presisert at åpningen for næringsaktører også gjelder fritidskjøretøy.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Krever strakstiltak for bobilbransjen

Del dette med andre:

  1 comment for “Statens vegvesen har åpnet døra

  1. Hei!
    Har en bobil som eg leverer inn skiltene på i oktober og skilta på igjen i april. I år så får eg beskjed om at vi får ikke ut skiltene, men vi kan kjøpe nye skilter for egen rekning. Dette betyr ei samla rekning på ca 500,- pr. bil det. Dette er flåeri fra staten etter mi mening! Videre så kan eg fortelle at eg bestilte nye skilter til min bil på torsdag 26.03.20 og kontrollerte bilen min på vegvesenet i går, den 01.04.20 og ser at den står fortsatt som uregistrert! Tar kontakt, og da finner dei ikke mailen min, så regner med at det var den påsken!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *