Slik lager du Bobilkokkens påskelam

Foto: Ingeborg Dirdal

Påskelam i bobilen? Vi har bedt Bobilkokken dele en oppskrift du kan kose deg med enten du er i bobilen eller venter på at sesongen skal starte..:

Påsken er tid for lam! Litt franske urter blir det selvfølgelig på min favorittoppskrift, tilbehøret og vinen topper måltidet. Grillsesongen er erklært åpen! Lykke. Oppskriftene er til to personer. Server med en god vin, gjerne en klassisk Cahors-vin, eller om du er litt vågal, hva med en knusktørr iskald riesling?

Foto: Ingeborg Dirdal

Bruschetta med avokado og tomat
Du trenger:
2 skiver brød, gjerne fra i går
1 fedd hvitløk
4 -6 cherrytomater
½ avocado
Litt frisk eller tørket oregano
Litt sitronsaft
1 ss olivenolje

Slik gjør du:
Rist brødet på panne eller på grillen. Del et hvitløskfedd i to og gni hvitløken over brødet. Skjær avokadoen i skiver, og legg på brødet. Del tomatene i to, og dandér dem oppå, pynt med litt oregano eller frisk persille, og dryss over sitronsaft og olivenolje.

Foto: Ingeborg Dirdal

Påskelammet
Du trenger:
Lammelår, et utbenet stykke på rundt 400 g, eller tjukk skåret lårskive med samme vekt.
Frisk timian
Frisk rosmarin
3 fedd hvitløk
1 sitron
Salt og pepper

Slik gjør du:
Stikk lommer i kjøttet og stapp i persille, timian, hvitløk og rosmarin. Det trenger ikke se fint ut, for du fjerner urtene før servering. Det som ikke havner i kjøttet, legger du på toppen, og så pakkes det hele inn i aluminiumsfolie. Legg på grillen på middels varme i omtrent en time. Så pakkes kjøttet ut, og gis en stekeskorpe på høy varme på grillen.

Tilbehør denne gangen er sellerimos og brekkbønner.

Foto: Ingeborg Dirdal

Sellerimos
Dette trenger du:
1 stor sellerirot, (300 gram)
1 mellomstor potet
Litt smør
1 dl lett rømme
1 strøken ts salt

Slik gjør du:
Skjær poteten i biter. Skrell og skjær sellerirot i biter. Hell av vannet når det er kokt, og mos, det går fint å bruke en gaffel. Ha i resten av ingrediensene og rør rundt. Smak til med salt.

Brekkbønner
Kok 100 g brekkbønner i vann, til de er møre. Hell av vannet, ha på litt salt og en teskje smør.

Foto: Ingeborg Dirdal

Så er det servert. God påske!

Av bobilkokk Ingeborg Dirdal,
forfatter av kokeboka «To bluss og en grill»

Flere oppskrifter på www.bobilkokken.no

Les også: Bobilmat skal være god mat

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *