Bobilmat skal være god mat!

Lekkert og velsmakende skal det være også i bobilen. Foto: Elisabeth Tønnessen.

God mat er viktig når vi skal kose seg i bobilen. Bobilkokken lanserer snart kokebok for bobilister. Den skal hjelpe deg å lage god mat enten du har det travelt eller har god tid. Også råd om godt drikke hører med.

Bobilkokken Ingeborg Dirdal elsker å reise og lage velsmakende mat i bobilen. Foto: Bjørn Ingvaldsen.

– Mange år på tur i bobil ga inspirasjonen til kokeboken ”To bluss og en grill – kokebok for folk på farten”, sier forfatter Ingeborg Dirdal. Hun står bak boka sammen med fotograf Elisabeth Tønnessen.

– Enkelt fortalt er ideen bak at mat på tur skal være godt, forteller Ingeborg.
– Det er ingen grunn til å senke på kravene fordi vi er på tur. Tvert om, mat skal være kos å lage og kos å spise. Mulighetene er uendelige selv uten stekeovn og keramisk topp.

– I boken viser vi mat basert på gode råvarer, og gir mange gode tips for å lage mat uten å lage så masse oppvask, forteller hun.

Gode råvarer er viktig. Foto: Elisabeth Tønnessen.

– Noen ganger er det viktig å lage rask mat, hvis du er på farten. Andre ganger kan det være deilig å bruke lang tid på middagen. Hva er vel bedre enn å lage mat i friluft, åpne en flaske vin til grønnsakhakkingen mens grillen blir varm? Det er mye bedre enn lapskaus på boks!

Foto: Ingeborg Dirdal.

Ingeborg forteller at boken er full av oppskrifter, som gjør turmat til pur glede. Der skal du finne:
– Oppskrifter på mat som får deg varm på en kald dag.
– Luksuriøs mat som vil imponere.
– Løsninger for gode matpakker når du har det travelt.
– Pasta og pizza med enkle variasjoner
– Hvilke kjøkkenredskaper du trenger for å trylle på turkjøkkenet
– Vinforslag og tips for gode vinkjøp

Vin har vært et gjennomgangstema for Ingeborg og mannen på reiser i mange år. Bobilturene går ofte til Frankrike. Boken inneholder derfor også tips om hvordan du går fram når du vil kjøpe vin direkte fra produsentene.

Vin er en del av et godt måltid. Foto: Ingeborg Dirdal.

Ingeborg Dirdal er utdannet journalist og jobber som nettredaktør i Rogaland fylkeskommune når hun ikke er på farten i bobil. Hun er en av de regelmessige bloggerne i Bobilverdens bloggliste. Der blogger hun fra egne reiser på bobilbloggen.no.
Elisabeth Tønnessen er fotograf med lang erfaring fra magasinfotografering, reklamefoto samt en rekke kokebøker.

Som en opptrapping til boklanseringen 1. mars har Ingeborg lansert nettstedet bobilkokken.no hvor hun deler oppskrifter. Der kan også boka forhåndsbestilles. Boka kommer med andre ord tidsnok til årets bobilsesong,

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *