Slår sammen to avdelinger og får verksted med stor kapasitet

Er du ikke lokalkjent så tror du sikkert at de to Tellus-avdelingene ligger langt fra hverandre, men det er ikke mer enn 300 meter mellom dem. Nå slås de sammen.

Dag Erik Ysland er ny daglig leder for Tellus i Trondheim/Melhus. Nå samordnes de to avdelingene som én. Foto: Privat.

Man kan sikkert undres over hva strategien var da de to avdelingene i sin tid ble en del av Tellus. Tellus Melhus og Tellus Trondheim ligger i samme vei i det samme industriområdet. Avstanden mellom dem er maksimum 300 meter.

Nå skjer det konsernsjef Paal Jahrmann varslet i et intervju med Bobilverden.no allerede 20. september 2023. De to avdelingene slås sammen.

Fra 1. februar er Dag Erik Ysland ny daglig leder. Han etterfølger Svein Nordbak som tidligere i januar trakk seg ut av Tellus. Ysland har arbeidet ved avdelingen i seks år og har vært stedfortreder når daglig leder har vært i Grong.

Nå lover Ysland at det skal skje spennende ting. Bygningen Tellus Melhus, som før oppkjøpet het Cabo, skal heretter ta seg av all utadrettet virksomhet overfor kundene.

– Der samler vi salg, butikk og ettermarked. I lokalet til Tellus Trondheim litt lenger inn i veien samler vi alle verkstedene, forteller Ysland.
– Det betyr at bobiler som skal til verksted leveres i Melhus-bygget.

– Med en stor salgshall i Melhus-bygget skal vi sørge for at vi kan betjene kundene på en slik måte at de skal føle seg velkomne.

I Trondheim-bygget ligger deres godkjente bilverksted, som også er Fiat Professional-verksted. Det forblir i de samme lokalene som før og tar all service og reparasjon på bildelen samt PKK opp til 7 500 kg.

Den store salgshallen I Trondheim-bygget blir både bodelsverksted og får plass for klargjøring av bobiler og campingvogner.

– Bodelen krever mye erfaring og kunnskap av mekanikerne. Vi har mange merker og med et bredt verkstedmiljø med mange erfarne mekanikere skal vi kunne gjøre en enda bedre jobb.

Ysland tror dette blir et av de største verkstedmiljøene for bobiler i landet.

Ferdig til påske?
– Vi er i gang med å forberede flyttingen, sier Ysland. Han håper og tror rokaden de nå skal gjennomføre er ferdig før påske. Det bør den for straks vårsola skinner i Trøndelag er det full sesong og annet å gjøre enn å flytte maskiner og verktøy.

Ysland lover at driften ikke skal stanse en eneste dag i forbindelse med flytteoperasjonen.

– Det er alltid kapasitetsproblemer i bransjen i sesongen. Nå får vi dobbel kapasitet på verkstedet, men vi håper å få det til å gli best mulig hele året. Det viktigste for oss er å sørge for at kundene føler seg velkomne og blir tatt i mot på en god måte.

– Det er opp til oss å bevise at dette blir bra, avslutter Ysland.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  3 comments for “Slår sammen to avdelinger og får verksted med stor kapasitet

  1. Liker ikke denne sammenslåingen de får for mye makt!
    Bestemmer prisene og blir egenrådige.
    Snart må du reise flere hundre mil for å ordne med bobilen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *