Overtar konkursbo og lanserer ny alarm og alarmtjeneste

De overtar konkursboet etter NX-Buddy og lanserer om kort tid en ny utgave av alarmsystemet NX.

Komponentene i nye NX-20: Takmontert røykvarsler (f.v.), sentralenheten, kontrollpanelet og gassensor ved gulv. Illustrasjon: Nortronix.

Nortronix eide 80 prosent av NX-Buddy, som gikk konkurs tidligere i år. Nå har de kjøpt konkursboet og har foreløpig lagt virksomheten inn i eget selskap. Daglig leder Ole-Petter Lydhus i Nortronix sier til Bobilverden.no at de ennå ikke har tatt stilling til framtidig organiseringen av Buddy-tjenestene.

Nå ber de i en e-post tidligere Buddy-abonnenter om å bekrefte at de vil videreføre abonnementet.

Samtidig røper han at de før påske starter leveransen av sin nyeste alarm NX-20. Mer om det lenger ned.

– Hva er egentlig forskjellen på NX-5 og NX-10 i forhold til NX-Buddy?

– Alarmsystemene NX-5 og NX-10 varsler lokalt når du er i bobilen. Med et abonnement på NX-Buddy får du varsling til mobiltelefonen om alarm. Tjenesten inkluderer også en sporingstjeneste. Lenke til posisjon kan deles med familie og venner og du får en detaljert reiserute som lagres slik at du kan gå tilbake å se på tidligere reiser. Du kan også slå alarmen av og på fra mobiltelefonen, forteller Lydhus.

– Men dere har hatt problemer med sporingstjenesten. Den har ofte mistet kontakten med nettet?

– Det stemmer. Sim-kortet fra en tidligere leverandør fungerte ikke godt. Vi byttet til Telenor i 2022, men oppdaget i ettertid en programfeil, som ble rettet. Nå skal sporingen fungere sømløst i hele Europa. Det har vi testet ut, forsikrer Lydhus.

Mange har allerede fått oppgradert sine gamle NX-5 og NX-10 hos Nortronix, og Lydhus forteller at alle som nå melder at de ønsker å videreføre Buddy-tjenesten vil bli sjekket ut slik at de som ikke har fått oppgradert sin alarm kan bli tatt hånd om. De vil få et eget varsel fra Nortronix dersom den må oppgraderes.

Lanserer NX-20 til påske
Lydhus forteller at neste generasjon av deres alarmsystem blir lansert ved påsketider. Innmaten i produktet er ferdig. De venter nå på bare levering av panelene og skal etter planen begynne å levere NX-20 til forhandlere like før påske.

Med NX-20 gjør Nortronix et teknologiskifte. Tidligere har systemene vært basert på radio-signaler. Nå går de over til å benytte blåtann som kommunikasjonsform mellom enhetene.

– NX-20 får også helt ny programvare, som kan oppdateres via nettet når nye tjenester legges til eller må endres. Den er også forberedt for en ny Buddy-tjeneste med temperaturmåling i bobilen, forteller Lydhus.

– Med NX-20 vil det også følge med en ny separat røykalarm for takmontasje med sensorer både for synlig røyk og varme og kalde gasser. Denne vil alltid være på selv om NX-20 er slått av.

Lydhus legger til at også de som har en NX-10 vil kunne bestille en utvidelse med temperaturmåling når produktet er klart.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Overtar konkursbo og lanserer ny alarm og alarmtjeneste

  1. Vi har kjøpt campingvogn m dette nx10, og hvem har overtatt så vi kan få dette til å virke m en app?

    • Som det står over så har Nortronix lagt Buddy-tjenesten inn i eget hus. Ta kontakt med dem for å bestille tjenester

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *